Bölünmek istenmeyen bahçe
Merhabalar.
Benim sormak istediğin konu; bölmek isteyip te bir türlü bölemediğimiz bahçemiz.
Dedem vefat ettikten sonra kalan mal babaannemin sağlığında bölünmemişti. Zaten o zamanlarda da amcam bölünmesine yanaşmıyordu. Kısa bir süre önce babaannemi de kaybettik. Babam ve Amcama kalan bahçe halen bölünmemiş durumda.
Amcam bahçe ile hiçbir konuda ilgilenmemekle beraber hala bölünmesine karşı. Babam da tek başına kaldığı için bahçenin tüm işlerine yetişemiyor ve benim malım belli olsun kendi malımla ilgileneyim diye düşünüyor.
Şuan bahçe içinde oturduğu evde önceden daha ufaktı. Bu evi şimdiki haline getiren de yine babam.
Mal paylaşımına zorlayıcı ne gibi birşey yapabiliriz? Ayrıyetten babamın şimdiye kadar verdiği emekler mal paylaşımı sırasında göz önüne alınır mı?
Saygılarımla.
Re: Bölünmek istenmeyen bahçe
Sayın ?
Anlattıklarınızdan arsanın babanıza ve amcanıza miras kaldığını,arsa (bahçe) ve evin henüz paylaşılmadığını belirtiyorsunuz.
Size daha iyi yardımcı olabilmek için aşağıdaki bilgilerede ihtiyaç var.
Arsa ve ev dışında miras kalan malvarlığı varmı? Bunların yaklaşık değeri bu arsa ve evin değerine yakınmı?
Arsa içinde başka taşınmaz varmı?
Arsa yaklaşık kaç m2.
Tekrar Merhaba.
Ben Selçuk Aydoğar
Arsa ve ev dışında miras kalan malvarlığı yok. Yaklaşık değer olarak şekilde birbirine yakın olacağını sanmıyorum. Çünkü bahçe Sivas'ta bir kayısı bahçesi. Ev ise bahçe içinde yarı toprak yarı betonarme (Betonarme kısımları babam tamamen kendi çabası ile eklemişti.) bir köy evi.
Arsa ise yaklaşık 10 dönüm kadar ve bir kısmı engebeli arazi.
Saygılarımla.
Kusura bakmayın babam benden acil cevap beklediği ve benimde işlerimin yoğunluğu sebebiyle birden fazla başlık açarak farklı cevaplar alabileceğimi düşünmüştüm.