Satış Sözleşmesine Uymamak
Bundan bir hafta önce senetli satış sözleşmesiyle bir mal aldım bugün aradım mal geldimi diye bana size satış yapmamaya karar verdik dediler bende bana zaten bir hafta önce satış yaptınız böyle bişey yapmaya tek taraflı olarak hakkınız yok malı en kısa sürede teslim edin ben yükümlülüklerimi yerine getiriyim sizde kendinize düşeni yapın dedim böyle olursa ne yapa bilirim ben gurur meselesi yaptım o yüzden satışı iptal etmiyeceğim bilgi verirseniz sevinirim.
Saygılarımla..
Re: Satış Sözleşmesine Uymamak
Satışın yapılmamış olmasından dolayı uğramış olduğunuz zarar var mı?
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Satışın yapılmamış olmasından dolayı uğramış olduğunuz zarar var mı?
Şöyle bir zarar var satış kesin olduğu için kendi kullandığım televizyonumu kayınvalideye verdim onlarınki bozuktu bende tv gelene kadar evdeki 51 ekranla idare ederim dedim şimdi tv yi geri isteyemem bunu haricinde bişey yok.
Bu tip işyerleri, istihbarat çalışması yapıyorlar. Belgeleri ve adresleri alıyorlar. Bir görevli ilgili adresleri ve şahsın kredi durumunu araştırıyor. (Muhtar, bakkal,komşu, yönetici vb.) Bu araştırma sonucu olumsuz çıkarsa malesef satış yapmıyorlar. Ben kendi apartmanımda yöneticiyim ve ben ve eşim defalarca bu araştırmalara yanıt verdik. Sanırım size kibar şekilde satış yapmayacaklarını söylemişler. Bu konuda dava açmanız halinde bu istihbarat raporunu sunup bu nedenle satış yapmayacaklarını öne sürebilirler. Sonuçta banka birine kredi kartı vermeyip kredi açmadığında hukuki olarak ne kadar zorunlu ise bu konuda aynı gibi geliyor. Sonuçta bir kredi açılıyor ve bu bir takdirdir. Bu yapılan istihbaratın çok sağlıklı olup olmadığını konusunda ise bende emin değilim. Sizde bir yanlışlık var ise bunu görüşmeniz daha yararlı olur.
Saygılarımla.