Re: Anlaşarak İşten Ayrılma
Düzeltme :
Sonuç kısmında; Beni çıkarmak istediler derken, istifa et çık dediler, bu sürece dayanıp, bir süre daha çalışmaya devam ettim
Gerçekten siz ayrılmak istiyorsanız, son ücretiniz ve varsa kullanmadığınız yıllık ücretli izin karşılığını almanız halinde; karşılıklı hiçbir hak ve alacak kalmadığına dair ibralaşın, karşının ibrasında belirttiğiniz eğitim masrafları (anlatımınızdan bu tip eğitimler cezai şart olarak öne sürülemeyeceğinden zaten dava açsalar da alamazlar) , ihbar tazminatı ve İş Kanunu 23. madde çerçevesinde üçüncü gerçek ve tüzel kişilerin sorumluluğunun o ibra ile ortadan kalkmış olduğu açık ibareler halinde ve miktar belirtilmeden bulunsun.
Selamlar,
Ya da iş sözleşmenizi karşılıklı feshedin. Ama ihbar ve kıdem dışındaki alacaklarınızı istemeyi ihmal etmeyin. Bu fesihnamede tarafların birbirlerinden hiçbir hak ve alacakları kalmdığını ve karşılıklı ibra edildiğini ve iş sözleşmesinin bu tarih itibariyle ortadan kalkmış olduğunu belirtin.
Öncelikle teşekkür etmekle beraber anladığım kadarıyla yapılacak en doğru iş,
pazartesi şirket merkezine gittiğimde anlaştığımıza göre karşılıklı sözleşmeyi fesetmeyi ve karşılıklı ibraneme düzenlemeyi istemek,
kabul etmezlerse kesinlikle istifa dilekçesi vermemek, yani hiç bir şey imzalamamak.