Çalıştığım iş yerinde iş kazası oldu ben sorumlu yöneticiyim bana ne olur
çalıştığım iş yerinde 1 haziran 2007 tarihinde çalışan arkadaşlarımızdan birisi dinamodan kaynaklanan elektrik kaçağından dolayı yaşamını yitirdi.
polis ifademi şüpheli olarak aldı. ama ben gıda mühendisiyim yani ürünlerin üretilmesinden sorumluyum sorumlu yönetici olarakta gıda mühendisi vb kişiler nitelendiriliyor. ve ifademde de benim üretimden sorumlu olduğumu ve elektrikli aletlerle hiçbir alakamın olmadığını belirttim.ocak 2008 tarihli mahkeme celbi 5 gün evvel elime ulaştı ve beni sanık olarak mahkemeye çağırıyorlar.
sizden öğrenmek istediğim şey bu mahkemede benim suçlu bulunma ihtimalim var mı??? varsa bu oran ne??? para cezası olarakmı hapis cezası olarakmı gelir?
mahkemeden önce kendime bir avukat tutmam gerekirmi
Not: dava tck madde 85/1 den adam öldürmekle suçlanıyoruz(ben ,patronum ve işletmenin işlerini gören bir elektrikçi)
Re: çalıştığım iş yerinde iş kazası oldu ben sorumlu yöneticiyim bana ne olur
Alıntı:
burme rumuzlu üyeden alıntı
çalıştığım iş yerinde 1 haziran 2007 tarihinde çalışan arkadaşlarımızdan birisi dinamodan kaynaklanan elektrik kaçağından dolayı yaşamını yitirdi.
polis ifademi şüpheli olarak aldı. ama ben gıda mühendisiyim yani ürünlerin üretilmesinden sorumluyum sorumlu yönetici olarakta gıda mühendisi vb kişiler nitelendiriliyor. ve ifademde de benim üretimden sorumlu olduğumu ve elektrikli aletlerle hiçbir alakamın olmadığını belirttim.ocak 2008 tarihli mahkeme celbi 5 gün evvel elime ulaştı ve beni sanık olarak mahkemeye çağırıyorlar.
sizden öğrenmek istediğim şey bu mahkemede benim suçlu bulunma ihtimalim var mı??? varsa bu oran ne??? para cezası olarakmı hapis cezası olarakmı gelir?
mahkemeden önce kendime bir avukat tutmam gerekirmi
Not: dava tck madde 85/1 den adam öldürmekle suçlanıyoruz(ben ,patronum ve işletmenin işlerini gören bir elektrikçi)
Öncelikle adam öldürmekle değil 'taksirle öldürme'yle yargılanıyorsunuz.( sanık sıfatıyla çağrıldığınıza göre hakkınızda kamu kamu davası açılmış..)Benim size önerim mahkemeden önce ya da sonra mutlaka bir avukattan yardım almanız. Ayrıca siz sadece gıda mühendisi olarak görev yapıyorsunuz ve sorumluluklarınız belirli, neden aşağıda adı gecen 'iş güvenliği ile görevli mühendis' gibi sorumlu tutuldunuz? Bu yönde bir sözleşmeniz ya da herhangi bir düzenlememi var bu konuda yardım alınız.
İş Kanunundaki bazı düzenlemeler...
İşverenlerin ve işçilerin yükümlülükleri
Madde 77 - İşverenler işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmak, işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdürler.
İşverenler işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek, işçileri karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gerekli tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek ve gerekli iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermek zorundadırlar. Yapılacak eğitimin usul ve esasları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
İşverenler işyerlerinde meydana gelen iş kazasını ve tespit edilecek meslek hastalığını en geç iki iş günü içinde yazı ile ilgili bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadırlar.
Bu bölümde ve iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tüzük ve yönetmeliklerde yer alan hükümler işyerindeki çıraklara ve stajyerlere de uygulanır
İş güvenliği ile görevli mühendis veya teknik elemanlar
Madde 82 - Bu Kanuna göre sanayiden sayılan, devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran ve altı aydan fazla sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde işverenler, işyerinin iş güvenliği önlemlerinin sağlanması, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için alınacak önlemlerin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına, işyerinin niteliğine ve tehlikelilik derecesine göre bir veya daha fazla mühendis veya teknik elemanı görevlendirmekle yükümlüdürler
Re: çalıştığım iş yerinde iş kazası oldu ben sorumlu yöneticiyim bana ne olur
öncelikle yanıtıza teşekkür ederim
hayır benim herhangi bir şekilde iş güvenliği mühendisliğiyle ilgili bir sorumluluğum yok işletmemizde ohsas gibi bir standartta bulunmamaktadır.