Re: Hangi davayı açmalıyım?
Alıntı:
mesay rumuzlu üyeden alıntı
Sonuç olarak bu kadından en acı şekilde intikam almak istiyorum Saygılar...
Biz sizin intikam almanıza değil hak aramanıza yardım etmeye çalışırız. Hak aramak, hakkınızı almak bir intikam değildir. Mağduriyetin tatmin edilmesidir.
Böyle düşünüldüğünde ceza hukuku anlamında hakkınızda hırsızlık suçlamasında bulunanlar hakkında ceza davası açılması için (iftira vs ) savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
Zararlarınızın giderilmesi için söz konusu fiil nedeni ile uğradığınız bir maddi zarar var ise ispatlamak kaydı ile maddi zararınızı aynı zamanda yaşadığınız, duygusal çöküntü, şeref ve haysiyet kırıcı söz ve davranışlara maruz kalmaktan kaynaklanan manevi zararınızın tazmin edilmesini mahkemelerden talep edebilirsiniz.
Daha fazla ayrıntı için bir meslektaşımızdan profesyonel yardım alınız.
Sadece yapılan haksız iftirayı cezasız bırakmak istemiyorum. Tazminat açmak istiyorum 20.000 ytl açmak istesem 1740 ytl masrafı var. Midyata pirince giderken bulgurdan olmak var. Maddi bir kaybım sadece avukat masrafım oldu. Avukatımın da benden para almak için dava açmamı istediğini düşünüyorum. Beni aydınlatacak bir bilgiye ulaşamıyorum. Bena haksız yere iftira atanların bir şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum.
Alıntı:
. Avukatımın da benden para almak için dava açmamı istediğini düşünüyorum.
Dabi dabi
Alıntı:
Avukatımın da benden para almak için dava açmamı istediğini düşünüyorum.
Düşünmeye devam edin.
peki davayı açtım diyelim sonuçta bir risk alacağımdan bana en azından şu sonucu alabilirsin diyecek kimse yokmu hakim şu kararı verebilir yardımcı olacak kimse yokmu?
Yani hiç benzer bir örnek yokmu ?
karşı taraf hemşire ve kendine ait bir evi var. açacağım tazminatın miktarı ve alabileceğim sonuc hakkında bir cevap almam mümkün mü? Bu konuda hiçbir emsal yokmu ya da kanun ne der yardım lütfen...
Bir avukata başvursanız...
Belki zor da olsa bir tane sizden para sızdırmaya çalışmayanını (!) bulursunuz!!
Hizmetin karşılığı ne zamandan beri para sızdırmak?
haksız düşüncem için özür diliyorum. Sadece maddi açıdan zor durumdayım ve ödeyeceğim masraflar sonucu bir şey elde edememekten korkuyorum.