Re: teknik servis sıkıntısı
Genpanın ve nokia nın cevapları size yazılı olarak verildiyse yani elinizde delil varsa ve kvk nın cevabını da yazılı olarak alabiliyorsanız tüketici mahkemesinde tabiki uğradığınız zararın tazminini talep edebilirsiniz.
Mrb;
hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Elimde genpadan alınan servis fişleri var ve servis fişi üzerinde kullanıcı hatası müşteri ücret talebini kabul etmedi diye bir ibare yer almaktadır, kvkdan servis formu henüz gelmedi ama garanti kapsamında yapıldığına göre onlarda gönderecekleri servis formuna bunu işleyeceklerdir. bunlar yeterli olurmu yoksa yazımı talep edelim ancak genpadan daha önce bu yönde bir yazı talep etmiştik ama böyle bir yazı yazamayacaklarını ilettiler bu yazıyı yasal platformda nasıl temin edebiliriz?
Noterden ihtarname çekin. Buna rağmen cevap alamazsanız dava açıp bu formların ilgili kurumlardan istenilmesini talep edebilirsiniz delil listenizde
Re: Teknik servis sıkıntısı
Tekrar teşekkür ederim ama son olarak şunu sormak isterim: Eğer bahsettiğiniz belgeleri aldığımızda tazminat davası açarsam ne kadara kadar talep etme hakkım olduğu konusundada aydınlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler
merhaba;... 16 temmuz 2008 de telefonumu kvk servisine gönderdim servis17 gün sonra telefonumu onarıp tekrar gönderdi ama cihazı elime aldığımda tekrar aynı sorunu yaşadım ve aynı gün servise geri gönderdim aradan 45 gün geçti ama telefonu aldığım bayiye her gittiğimde aldığım cevap yüksek seviyeye gönderildi oluyor bu konuda bana yardım edermisiniz yapmam gereken bişeyler var büyük ihtimal çünkü garanti sözleşmesinde 15 iş gününden bahsediliyor;15 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde üretici veya ithalatçı firma,ürün tamiri tamamlanıncayakadar, benzer özelliklere sahip başka bir ürünü tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır deniyor fakat ben elim boş dönüyorum... şimdiden teşekkürler..
Alıntı:
umutciftci rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar teşekkür ederim ama son olarak şunu sormak isterim: Eğer bahsettiğiniz belgeleri aldığımızda tazminat davası açarsam ne kadara kadar talep etme hakkım olduğu konusundada aydınlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler
Pardon ama neden ürününüzle ilgili şikayetinizi özellikle tazminat talep etmeye odaklıyorsunuz? Bu ülkede bu anlamda tatminkar bir tazminat alabilmeniz çok ama çok zor, hatta imkansız diyebilirim size..
Bence önemli olan cihazla ilgili servis işlemleridir. 4077 Sayılı Kanunda satış sonrası hizmetlerle ilgili yönetmelikleri bir inceleyin. Ürün iade/değişim gibi haklarınızı hangi durumlarda kullanabileceğiniz ilgili kanunda hükmedilmiştir.
Alıntı:
umutciftci rumuzlu üyeden alıntı
yıpranma bir kullanımsal eskimedir. isterlerse ücretli onarm, isterlerse garanti kapsamında değerlendirebilirler. buna kimse karışamaz.
ayrıca ücretsiz değişim önermişler , kabul etmemişsiniz daha neyin tazminatını düşünüyorsunuz?
kvk da, bir önceki işleme göre değişim yapmıştır, yani genpanın verdiği müşteri memnuniyeti kararına istinaden.
Alıntı:
ilhan53 rumuzlu üyeden alıntı
aradan 45 gün geçti ama telefonu aldığım bayiye her gittiğimde aldığım cevap yüksek seviyeye gönderildi oluyor bu konuda bana yardım edermisiniz yapmam gereken bişeyler var büyük ihtimal çünkü garanti sözleşmesinde 15 iş gününden bahsediliyor;15 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde üretici veya ithalatçı firma,ürün tamiri tamamlanıncayakadar, benzer özelliklere sahip başka bir ürünü tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır deniyor fakat ben elim boş dönüyorum... şimdiden teşekkürler..
elinizde form varsa, 30iş gününü aştıysa, muatabınız olan firmaya "malı iade etme hakkımı kullanacağım" deyin, sözlü çözüm sağlayamazsanız firmaya iadeli taahütlü posta gönderin, akabinde tüketici hakem heyetine başvurun.
bu garanti kapsamındaki cihazlar için geçerliydi (faturalı olmak koşuluyla)
Cevap: Teknik servis sıkıntısı
tüketici mahkemisine gittiğinizde zaten bilir kişiye soracaklardır oda aynı şeyi derse zaten o zaman genpa da nokiada bitmiştir :D