Kontrattaki adres yanlışlığı, icra takibi
Kiracım kiralarını zamanında ödemediği için örnek 13 ile icra takibi yaptım.
Ancak sözleşmeyi yapan emlakçı kiralanan dairenin numarasını 3 yerine 4 olarak yazmış. Doğal olarak icra takibinde de o adresi kullandım. O dairede oturan başkası olduğu için takip geri döndü.
Eğer doğru adrese yapacak olsam kontratta başka daire kiralı gözüktüğü için "o dairede kiracı değilim" şeklinde tekrar itiraz söz konusu olabilecek.
Bu durumda ne yapabilirim?
Re: Kontrattaki adres yanlışlığı, icra takibi
Tekrar ödeme emri göndermek ve adresteki yanlışlığı gidermek suretiyle usulüne uygun tebligat yapabilirsiniz.
Adresteki yanlışlığı gidermekten kastınız ödeme emrini kiracının oturduğu daireye göndermek mi?
Kontratta kiralanan dairenin numarası yanlış yazıyor. Örnek 13'e kontrat belge olarak ekleniyor. Ödeme emrine tebligat adresine daire 3 diye yazsak, ekli kontrat daire 4 için deyip itiraz edemez mi?
önemli olan kiracınıza tebliğ edilmesidir.
Alıntı:
ekici rumuzlu üyeden alıntı
önemli olan kiracınıza tebliğ edilmesidir.
Bu örnekte şöyle bir durum var:
Kiracı 3 numaralı dairede oturuyor.
Kontratta 4 numaralı dairenin kiralandığı yazılı.
Bu 4 numaralı daire için kontrata dayanarak 3 numaralı dairede oturan kiracının adresine tebligat gidince kiracı "ben 4 numaralı dairede oturmuyorum" diye itiraz etmez mi?
İcra dairesinde 3 numaralı daire için işlem yapılmak istense sözleşmede 4 numaralı daire yazıyor.