Dayak,şiddet ve çaresizlik....
ben eşimden ayrılalı 5 ay oldu. eşim ayrılmadan önce beni bir kaç kez dövdü fakat rapor ya da şahitim yok.sadece bir seferinde komşuma bahsetip morlukları göstermiştim.bayrıca eşim ailemle görüşmeme kısıtlama koymuştu.
birde en son ayrılırken olay anında yanımda annemgil vardı.onları şahit olarak dinletsek hakim bunu dikkate alırmı?
ben çalışmıyorum.şu an nafaka davası açtım.eşim boşanmak istiyor.acaba boşanma davasını ne kadar uzatabilirim?ve tazminat nafaka alabilirmiyim?
eşim beni evden kovmadı ben eşyaları alarak evi terkettim bunun bana dava sürecinde olumsuz bir etkisi olurmu?
Re: Dayak,şiddet ve çaresizlik....
Alıntı:
caresizzmm rumuzlu üyeden alıntı
eşim ayrılmadan önce beni bir kaç kez dövdü ..........eşim boşanmak istiyor.acaba boşanma davasını ne kadar uzatabilirim?.....ben eşyaları alarak evi terkettim bunun bana dava sürecinde olumsuz bir etkisi olurmu?
Sanırım saygıdeğer hukukçularımız nafaka ve tazminat hakkındaki sorularınıza yanıt vereceklerdir. Ama ben asıl, eşinizden şiddet gördüğünüz ve evinizi terkettiğiniz halde boşanma davasını uzatmaktan ne umduğunuzu merak ediyorum.
birşey umduğum yok cezasını çeksin yardımcı olun görüşlerinizi bekliyorum
sen ondan ayrıldıgında zaten cezasını ceker
Boşanmaya neden olan olaylarda kusursuz olan ya da daha az kusuru olan taraf lehine tazminata hükmedilebilir.Yakınlarınızı da tanık olarak dinletebilirsiniz. Tanık beyanlarının değerini mahkeme tayin edecektir.
Çaresizm kardeş. Sen para için huzurunu bozuyorsun. Boşanmamkla ceza çekiliyorsa, sen de aynı cezayı çekiyorsun. Adam sana şiddet uygulamış. Aça davayı bak ne oluyor. Tazminat bile alabilirsin. Hukukçular daha iyi bilir ama adama çektireceksen böyle çektir.
Burda bence Anlatmadığın Bırçok Şeyler var.Ya dayak atdırdınki Dayak dan dolayı ayrıldığını Yazmadın nurtenoz katılıyorum.Hakların var Kullan
bütün herkese teşekkürler.
ortada dayakda yok şiddetde bunlar tamamiyle karşı tarafın iddiaları.bense onların ne hissettiğini ne hissedebileceğini ve günümüz bayanlarının bu konulardaki yanlış tutum ve davranışlarını ortaya çıkarmaya çalıştım ve çıkardım galiba
sonuçta biten bir evliliksonunda bir bayanı ne tazminat kurtarır ne de nafaka.
en asilce davranış tek celsede anlaşmalı boşanmak.
herkes kendi yoluna gitmeli.
kanun kadını güçsüz diye koruyorsa erkekten daha üst bir konuma getiriyorsa
kadınında bunu kötüye kullanmaması gerekir.
en sonucunda bu kanunun adı bence
TÜRK MEDENİ KANUNU değil TÜRK KADINI KORUMA VE KOLLAMA KANUNU olmalıymış.adını yanlış koymuşlar.
bana bu kanunda erkekler lehine bir tane madde gösterin bende dişimi kırayım.