Askerlik tazminatım nasıl hesaplanacak?
Merhabalar! 1 Nisan 2000 yılından bu yana bir işyerinde çalışmaktayım. Ancak üniversite öğrencisi olmam dolayısıyla ilk zamanlar part-time olarak çalışmaktaydım. Ancak yaz tatillerinde full-time çalışabiliyordum. Yani senenin 3 ayı full-time, diğer zamanlarda part-time (haftanın iki günü) çalıştım. Tüm bu zaman zarfında sigortam düzenli olarak ödendi sadece part-time iken yarım ödeniyordu. 2003 Temmuzda okulum bitti ve o tarihten bu yana aralıksız full-time olarak çalışmaktayım. Ancak Kasım 2004 tarihinde askere gideceğim ve askerlik tazminatımın nasıl hesaplanacağı konusunda sizden yardım rica ediyorum. Bir arkadaşım ne kadar part çalıştığımın bir önemi olmadığını, kıdem tazminatımın son brüt maaşımın çalıştığım seneyle çarpılarak hesaplanacağını söyledi. Ben daha profösyönel birine danışmayı istedim. Gerçekten böyle midir? Muhasebe bölümüne pek güvenmiyorum ve bir oyuna getirilmek istemiyorum. Daha önce bazı arkadaşları ihbar tazminatı vermeden çıkardılar. Yardımlarınızı bekliyorum. saygılar!
UZMAN