Karışık bir boşanma durumu
Merhaba,
Ben yaklaşık bir buçuk senedir evliyim.Çok geçimli bir evlilik geçirdiğimi söyleyemem.Sık sık kavga ediyor ve fikir ayrılıkları yaşıyoruz.Cinsel yaşantımızda hiç iyi değil.Üzerine asıl problem aldatıldığım.
Bir kaç ay önce elime eşimle ilgili internetten indirilmiş bir görüntü geçti.Fakat görüntüde yüzü görünmüyor sadece arkası görünüyor ama hareketler,sesler,vücut,el,ayak,ameliyat izi ve bazı doğum lekeleri,saçı vb. herşeyiyle eşim ben bundan yüzde yüzden fazla eminim.Kendisine aylardır bişey söyleyemedim ve hergün daha fazla soğuyorum.Mahkemede bunun delil sayılmayacağını düşünüyorum ama ben bu olayı itiraf ettirebilirsem ve bu sırada cep telefonumla ses kaydı alırsam mehkemede bir işe yararmı?
Ayrıca bu konuyla ilgili manevi tazminat yada herhangi bir tazminat talep edebilirmiyim.
Ayrıca bu zamana kadar boşanmamamın sebebi ise buna yeter maddi durum içinde değilim ve borç ödemekteyim hala.Bu durumda benden birşey talep edebilirmi?Kendisi çalışıyor nafaka isteme hakkı varmı? Evlenmeden önce çektiğim krediyle eşya almıştık bu şekilde eşyalar hakkında birşey talep edebilirmi?
Teşekkür ederim.
Re: Karışık bir boşanma durumu
Çektiğiniz krediyle eşyaların alındığını ispatlayabilirseniz eşiniz hak talep edemez. Bu görüntüyü delil olarak kullanabilirsiniz. Yüzü gözükmesede bahsettiğiniz ayırdedici izlerin eşinizde var olup olmadığının tespiti için adli tıptan rapor alınmasını isteyebilirsiniz. Aldatıldığınız ispatlanırsa tabiki manevi tazminat alabilirsiniz.
Benim değinmek istediğim nokta;hukuka aykırı olarak,gizli bir şekilde alınan ses ve görüntü kayıtları delil teşkil etmez.
Peki hukuk çerçevesinde nasıl olabilir? Mesela başvuru yapıp telefonu dinlemeye alınmasını isteyip telefonda aldattığını söylerse olur mu?
Ayrıca görüntü internette olan bir görüntü,yani benim habersiz çektiğim bişey değil başkasının çektiği bir görüntü bu çekenin sorunu değilmi?
Bana bu görüntü şansa geldi.Bir arkadaşım bilgisayarındaki görüntüleri cd ye kopyalamak istedi ve kopyalamak istediklerini kısaca izeyip kopyalamak istedi bu sırada gördüm ve kendimede kayıt ettim.
Yada bu görüntüyü eşimle paylaşıp anlaşmalaı boşanma mı talep etmeliyim?
Alıntı:
cyberscout rumuzlu üyeden alıntı
Peki hukuk çerçevesinde nasıl olabilir? Mesela başvuru yapıp telefonu dinlemeye alınmasını isteyip telefonda aldattığını söylerse olur mu?
Ayrıca görüntü internette olan bir görüntü,yani benim habersiz çektiğim bişey değil başkasının çektiği bir görüntü bu çekenin sorunu değilmi?
Bana bu görüntü şansa geldi.Bir arkadaşım bilgisayarındaki görüntüleri cd ye kopyalamak istedi ve kopyalamak istediklerini kısaca izeyip kopyalamak istedi bu sırada gördüm ve kendimede kayıt ettim.
Yada bu görüntüyü eşimle paylaşıp anlaşmalaı boşanma mı talep etmeliyim?
Son sözü yine de deneyimli hukuk uygulayıcılarına bırakmakla beraber şu yöntemi izlemenin akıllıca olacağına inanıyorum:
Medeni Kanun'un 163. maddesinde "Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme" olarak düzenlenmiş olan bir özel boşanma sebebi mevcuttur.Söz konusu hüküm şöyledir:
III. Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme
Madde 163- Eşlerden biri küçük düşürücü bir suç işler veya haysiyetsiz bir hayat sürer ve bu sebeplerden ötürü onunla birlikte yaşaması diğer eşten beklenemezse, bu eş her zaman boşanma davası açabilir.
Söz konusu video sizin dışınızda,herkese açık bir şekilde teşhir edilmekte.Dolayısıyla sizin hukuka aykırı bir delil toplama durumunuz yok.Video mahkeme nezdinde delil olarak sunulabilir.Fakat ses kaydı işi hem hukuka aykırı delil,hem de amiyane tabirle dolambaçlı bir yol gibi görünüyor.