İki aydır kira ödemeyen kiracımı tahliye ettirmek için ne yapmalıyım?
Merhaba sayin Avukat hanimefendiler ve beyler ve arkadaslar
oncelikle yeni uye oldum boyle bir site olduguna cok sevindim bu sitenin kurulusunda ve hali hazirda emegi gecenlere oncelikle cok tesekkur ediyorum
ben bir kiraci oturttum ve birinci kirayi 100 ytl eksik verdi hemen veririm dedi ve vermedi 100 ytl yi ondan sonra ikinci aidat ayin altisinda verecekti vermedi ve ucuncu ayin aidati' da bir hafta gecti vermedi simdi ben bu kiraciyi hemen cikartmak istiyorum ve alacagimi tahsil etmek istiyorum daha Avukat'a vermedim
bundan bir hafta once yargitay karar vermis mesela ayin birinde odenecekse bir gun dahi gec odese tahliye sebebi oluyormus acaba dogrumu?
sayin Avukat hanimefendiler beyler acaba Avukat 'a verdigimde kac ay surer benim davam. Ne yapmam gerekir kirami ve mahkeme masraflarini alabilirmiyim?
simdiden cok tesekkur ediyorum saygilarimla selamlar.
Re: Kiracim iki aydir kira odemiyor cikartmak istiyorum ne yapmam gerekir
TAHLİYE DAVASI AÇMAK İÇİN AŞAĞIDAKİLERDEN BİRİ VEYA BİRKAÇI GEREKİR:
a) geçerli tahliye taahhüdü varsa ona dayanarak,
b-c) Kendisi, eşi veya çocuklarının oturmasına veya işyeri olarak kullanmasına ihtiyaç varsa kira dönemi sonunda,
ç) Kiracı içindeyken yapılamacak kadar kapsamlı bir tadilat veya inşaat gerekiyorsa kira dönemi sonunda,
d) yeni satın alan veya miras kalan kişinin ihtiyacı halinde tapu işleminden sonra 30 gün içinde ihtar çekmek suretiyle 6 ay sonra
e) Kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir kira dönemi içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara gerek kalmaksızın, kira dönemi sonunda,
f) Kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine bir defa yazılı ihtar yapılan kiracılar ihtarın tebligatından sonra 30 gün (*) içinde borcu ödemezse derhal
tahliye davası açılabilir.
(*) Altı aydan az süreli kira sözleşmelerinde 6 gün içinde
Cok tesekkur ederim. Sayin seytanin avukati yukarda sordugumun biri yargitay yeni karar vermis dogrumu acaba sizler daha iyi bilirsiniz kiraci kirayi 1 gun daha geciktirse odeme gununden tahliye sebebi oluyormus boyle bir karar vermis dogrumu?
Birde benimkiraci 2 defa arka arkaya 2 kirayi birden odemedi bu tahliye icin gecerli sebep olmuyormuki?
yardimlarinizi bekliyorum simdiden cok tesekkur ederim saygilarimla
Alıntı:
garip yolcu rumuzlu üyeden alıntı
Birde benimkiraci 2 defa arka arkaya 2 kirayi birden odemedi bu tahliye icin gecerli sebep olmuyormuki?
e) Kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir kira dönemi içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara gerek kalmaksızın, kira dönemi sonunda,
1) aynı kira dönemi içinde,
2) 30 gün arayla,
3) iki haklı ihtar gerekiyor.
Sizin birikmiş kira alacağı için daha önce ihtar çekmediğiniz için örnek 13 ile icra takibi yapmanızı tavsiye ederim. İsterse 10 aylık kira alacağı olsun, bu 1 haklı ihtar yerine geçer. 30 gün sonra sonraki ayın kirası için ikinci ihtarı aynı şekilde yaparsınız. İki ihtar da aynı kira döneminde kiracıya ulaşırsa tahliye sebebidir.
Eğer birinci ihtar sonrasında birikmiş kira borcunu 30 gün içinde kapatmazsa, o da tahliye sebebidir.
f) Kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine bir defa yazılı ihtar yapılan kiracılar ihtarın tebligatından sonra 30 gün (*) içinde borcu ödemezse derhal
İhtar çekmezseniz, (en iyi ihtar yolu örnek 13 ile icra dairesinden icra takibi)
10 yıl kirasını ödemese de tahliye edemezsiniz.
Alıntı:
şeytanınavukatı rumuzlu üyeden alıntı
1) aynı kira dönemi içinde,
2) 30 gün arayla,
3) iki haklı ihtar gerekiyor.
Sizin birikmiş kira alacağı için daha önce ihtar çekmediğiniz için örnek 13 ile icra takibi yapmanızı tavsiye ederim. İsterse 10 aylık kira alacağı olsun, bu 1 haklı ihtar yerine geçer. 30 gün sonra sonraki ayın kirası için ikinci ihtarı aynı şekilde yaparsınız. İki ihtar da aynı kira döneminde kiracıya ulaşırsa tahliye sebebidir.
Eğer birinci ihtar sonrasında birikmiş kira borcunu 30 gün içinde kapatmazsa, o da tahliye sebebidir.
İhtar çekmezseniz, (en iyi ihtar yolu örnek 13 ile icra dairesinden icra takibi)
10 yıl kirasını ödemese de tahliye edemezsiniz.
mesela ihtarı evi boşalttıktan sonra çeksek aradan 2 yıl geçse ödenmeyen kira paralarını alabilirmiyiz
Alıntı:
trakya274 rumuzlu üyeden alıntı
mesela ihtarı evi boşalttıktan sonra çeksek aradan 2 yıl geçse ödenmeyen kira paralarını alabilirmiyiz
Kiracıya ihtarın tebligatı ulaşır ve 7 gün içinde itiraz etmezse icra takibi kesinleşir, tebligattan sonra 30 gün içinde ödemezse haciz yoluyla tahsile gidebilirsiniz.
7 gün içinde itiraz ederse, %40 inkar tazminatı talebiyle alacak davası açabilirsiniz ve mahkemede alacağınızı ispatlamanız gerekir.
Tabii işin can alıcı noktası ihtarın kiracıya tebliğ edilebilmesi. Bunun için adresini bilmeniz gerekir.