İki kişilik adi ortaklıkta anlaşmazlık çıktı
İki akraba yüzde 50 katılım bedeli ile inşaat yapmaya başladık,işin sonunda anlaşmazlık çıktı.Aramızda yazılı anlaşma yok,tapu ikimizin adına kayıtlı daire karşılıgı inşaat yapımı işi 17 Dairenin 15 dairesi kat mülkiyetini yaptık 2 daire daha yapılmadı.Daire satış paralarını ve ödemeleri bundan sonra ben yapacagım diyerek üzerine aldı hesapların kontrolunu ben yapacagım diyor, bana işin sonunda para artarsa sana veririm diyor.Ne yapmam gerekir?
Ödemeleri ve alınacak paraları benim bilgim olmadan nasıl yapar?Ben işin bitimine kadar nasıl denetlerim? Yaptırım gücüm varmı?İnşaatı durdurabilirmiyim?
Re: İki kişilik adi ortaklıkta anlaşmazlık çıktı
Arkadaşlar tekrar iyi günler. Bıraktığım mesaja 1 hafta geçmesine rağmen kimseden cevap alamamış olmam çok kötü cidden. Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar geri dönerlerse sevinirim..
Re: İki kişilik adi ortaklıkta anlaşmazlık çıktı
Sayın faruka,
Hiçbir detaya sahip olmadan böyle bir konuda size cavap verebilmek pek mümkün görünmüyor.
Bu kadar ciddi bir konuda genel cevaplar almak yerine, bir avukatla bizzat görüşüp konuyu onun önderliğinde takip etmenizi öneririm.
Saygılar