Doğum,ücretsiz ve yıllık izinlerimi birleştirmek istiyorum ama nasıl?
Merhabalar
benim sormak istediğim şu...
aralıkda doğum yapacağım mart gibi doğum izinim bitiyor.peşine 1 yıl ücretsiz izin almak istiyorum.dolayısı ile işe başlama tarihim mart 2009 oluyor.
benim 2007 yılına ait 20 gün senelik iznim var. mart 2009 yılında işe başlayınca 2007 yılına ait senelik iznimi alamıyorum yanmış oluyor iznim. bu durumda 1 yıllık ücretsiz izinime 20 gün eklenebilirmi?yada bu 20 günün ücretini alabilirmiyim? doğum izni ile ücretsiz izin arasında herhangi bir izin veya raporun olmaması gerektiğini söylediler.yoksa ücretsiz izini vermiyorlar.
bana bu konular ile yardımcı olabilcek birisi varsa cevaplarını bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
Re: doğum,ücretsiz ve yıllık izinlerimi birleştirmek istiyorum ama nasıl?
6 aylık ücretsiz izin alma hakkınız var ve bunu almanıza engel olamazlar. izinlerinizi yasal olarak arka arkaya almanızda nir sakınca yok ama bu durum genelde uygulamada izin alan çalışanın izin dönüşünde başını ağrıtmıştır. Bu hususu da hatırlatmak isterim.
Re: doğum,ücretsiz ve yıllık izinlerimi birleştirmek istiyorum ama nasıl?
Alıntı:
Av.DÖB rumuzlu üyeden alıntı
6 aylık ücretsiz izin alma hakkınız var ve bunu almanıza engel olamazlar. izinlerinizi yasal olarak arka arkaya almanızda nir sakınca yok ama bu durum genelde uygulamada izin alan çalışanın izin dönüşünde başını ağrıtmıştır. Bu hususu da hatırlatmak isterim.
eğer 6 ay ücretsiz izin alırsam ve 6 ay daha uzatamıyorum.ama 1 yıl alırsam işe istediğim gün geridönebiliyorum.bu durumda 1 yıl almayı düşünüyorum.ama dediğim gibi 1 yılın sonunda yıllık izinim 20 gün uzarmı yoksa 2007 yılına ait olduğu için 2009 da yanarmı onu net bilmiyor buradakilerde :(