Çalışma koşullarımda değişiklik
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba,
benimde danışmak istediğim bir husus var. 8 yıldır bir bankada çalışıyorum
ve yönetici asistanlığı yapıyorum. Bu zaman zarfında hep bir kişiye bağlı olarak çalıştım. Ama şimdi benden ikinci bir yöneticinin de işlerine daha bakmam gerektiği söylendi .
Sadece sözlü olarak bildirim yapıldı. Yazılı herhangi birşey gelmedi. İş yoğunluğum nedeniyle bakamıyacağımı ve bu zamana kadar bu şekilde çalıştığımı söylediğim halde diretiyor, ısrar ediyor ve kısacası lafı uzatmamamı söylüyorlar. İş koşullarım değişmiş olmuyor mu ? Kanuni haklarım nelerdir. Bana yazılı olarak bildirim yapmalarını isteme hakkım var mı? Eğer yazılı bildirim gelirse itiraz etme hakkım varmı? Ya da yazılı bildirim yapmazlarsa beni bu işi yapmamda zorlayabilirler mi? Yada haklarımı vermeden işten çıkartabilirler mi. Bu zamana kadar yapılan tüm performanslarım " çok başarılı" olarak sonuçlandı. Beni işten çıkartırlarsa dava çarsam kazanabilirmiyim, mahkeme ücreti tahminen ne kadar tutar ve mahkeme ne kadar sürebilir. Eğer kazanırsam mahkeme ücretini işveren mi öder , kaybettiğim yada kazandığım takdirde neler olacağı konusunda bilgi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler ,
Re: Çalışma koşullarımda değişiklik
İşe girerken sözleşmenizde iş tanımlamanız yapılmıştır. Bu tanımlamanın dışına çıkan işleri aynı ücretle ve statü değişimi yapmadan değiştirirlerse işten ayrılma hakkınız var. Tabiki size yapılan bildirimin yazılı yapılmasını talep edebilirsiniz. Yargılama giderlerini öncelikle siz ödersiniz eğer davayı kazanırsanız alacağınızı talep edeceğiniz icra takibinde bu masraflarıda mah. ilamında belilenen tutarda talep edebilirsiniz.
Re: Çalışma koşullarımda değişiklik
Merhaba, ilginiz için çok teşekkür ederim. Size mail göndermiştim alabildiniz mi acaba, bugün üye olduğum için bazı yanlışlıklar yapıyor olabilirim lütfen affedin, teşekkürler