Eşimin borçları beni bağlar mı?
ben iki aylik evliyim. esimin eski vergi ve diger sahsi borclari var. kendisi odemedigi takdirde benden bu miktar istenebilir mi? veya evliligimizden sonra borc edinirse, buda beni baglarmi? Ben Yurtidisinda yasiyorum, o turkiyede. Daha buraya, yani yurtdisina gelmedi, getirmeyide su an lik dusunmuyorum. Bu durumuda goz onunde bulundurursaniz, nasil bir bilgi bana sunabilirsiniz?Tskler
not: onun hic bi geliri yok, iflas etmis durumda, bense yasadigim ulkede calisiyorum
Re: Eşimin borçları beni bağlar mı?
birlikte oturduğunuz eve haciz gelir..eşiniz adına kayıtlı menkul gayri menkul her ne varsa haciz gelir...sizden eşiniz adına nakit para isteyemezler yada siz kabul etmedikçe veya imza atmadıkça kefilde olmazsınız...
saygılarımla
Evliliğinizden önceki borçlarından dolayı sadece onun şahsi malları ve hesaplarına haciz gelir ancak evlilik birliği içinde yapılan borçlardan birlikte sorumlu olursunuz.
Alıntı:
Av.DÖB rumuzlu üyeden alıntı
Evliliğinizden önceki borçlarından dolayı sadece onun şahsi malları ve hesaplarına haciz gelir ancak evlilik birliği içinde yapılan borçlardan birlikte sorumlu olursunuz.
Ayri yasamis olsaktami? (farkli ulkelerde)
Tskler
Alıntı:
Av.DÖB rumuzlu üyeden alıntı
peki sayın hocam....
evlilik birliği içerisinde ve boşanma gerçekleşmeden önce kullanıldığı ispat edilebilen kredi kartları / banka kredileri / ev otomobil kredisi varsa. (bunların bir kısmı erkeğe diğeri kadına ait ) paylaşımı nasıl olur.. (paylaşım olursa bana göre kötü eşimin adına ev otomobil kredileri var nasıl olacak üstelik bana değil kardeşine vs almış)
yoksa boşanma gerçekleşince taraflar kendi borçları ile başbaşamı kalır.
bir diğer sorum ise nafaka ödemesi gereken tarafın sadece gelirinemi yoksa ödediği yukarıdakine benzer sabit ve belgelenmiş borçlarına bakarak mı karar veriliyor. mahkemeye bir gelir gider tablosu sunmak gerekirmi ?
teşekkürler