İş kazası ve tazminat hakkı durumları
bundan 3 ay evvel bir iş kazası gecirdim. forklift kullanan kişinin hatası ve aşırı hızından dolayı bi bacagım derin yaralandı ve diger ayak bilegim kırıldı ameliyat oldum 10 hafta raporum var ayagımda vida var. İşverenim kazayı ilgili bölgeye bildirmemiş fakat bütün masraflarımı karşıladı. İşyerinden ayrılmak istiyorum ama tazminatımı vermiyor :( Tazminat davası acabilirmiyim kazadan dolayı ve kazanma ihtimalim nedir acaba beni bu konuda aydınlatırsanız cok memnun olurum.Şimdiden tşkler...
Re: İş kazası ve tazminat hakkı durumları
Geçmiş olsun, umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.
İşe giriş tarihi belirtmediğinizden ihbar öneli +6 hafta rapor almanız halinde kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
Ayrıca işvereninize veya forklift kullanan kişiye iş kazasının oluşumunda kusurlu olduklarını düşünüyorsanız maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz.
İşyerinde meydana gelen iş kazasını bildirmemek idari para cezasını gerektirir. Öncelikle olayın iş kazası olduğunu işyerinin bağlı olduğu Bölge Çalışma Müdürlüğü ve SGK'na bildirmelisiniz.
Tekrar geçmiş olsun, selamlar,
5 yıldır calışıyorum. olay olalı da 3 ay oldu. süresi ne zaman gecer acaba.ilginiz için tşkler
Dava açma süresini soruyorsanız, Borçlar Kanunu 125. maddeye göre 10 yıllık zamanaşımı süresi vardır.
İş kazası olarak bildirilmeyen olayı en kısa zamanda Bölge Çalışma Müdürlüğü ve SGK'ya bildiriniz.
Ancak iş kazası geçirdikten sonra, yaralanıp Hastaneye gittiğinizde hastanede görevli kolluk kuvvetinin sizin ifadenize başvurmuş olması gerekirdi. Böyle bir ifadenin alınması atlanmışsa da 2. paragrafta belirttiğim yerlere bir dilekçe başvurmanız gerekir.
Tekrar geçmiş olsun, selamlar,
Evet adli polis raporum var ve işkazası oldugu belirtildi o rapor bende. Ama o a n şikayetçi olmadıgım rapora kaydedildi.
Selamlar
ıyı gunler yetkılı arkadaslar sizden fikir almam gerekiyor. ben (x a.ş.) 27 kasım 2006 tarihinde iş kazası gecirdim sol dız altı ampıtasyonu ozamandan bu zaman kadar halen raporluyum bu fabrıka normal ssk harıcınde ozel bır sıgorta yapmıslar ordan sadece 12 mılyar bır para aldım bu surec ıcınde 2 kez amelıyat oldum ve protez kullanıyorum bu fabrıka bu amelıyat ve protezın parasını karsıladı 1,5 senedır calısmadıgım ıcın parasal acıdan cok magdur duruma dustum benı bu fabrıkadan ne arayan var nede soran ben 2 3 ay once genel mudure durumumu ızaa ettım ama halen gerı donmedıler kusurun kımde oldunu suan ıcın bılmıyorum ama %100 100 bende degıl bu kesın cunku calıstıgım servıste cok eksıkler vardı ve bu ıs kazası olduktan sonra cok onlemler aldılar sızden ogrenmek ıstedıgım ben bu fabrıkayı dava acsam ne olur veya ne yapmam lazım ilg. tsk ederım sımdıden
slmlar ben 5.03.2008 tarihinde çalıştığım işyerine ait asansör şantiyesinde 7 . kattan düşerek işkazası geçirdim yaklaşık 5 aydır raporluyum sağ bacağımda da dört ayrı yerden kırıklar var ve şu an ayağıma platın takılı ve hala yürüyemiyorum şimdiye kadar ssk dan herhangi bir ücret almadım sadece sağlık sigortasından faydalandım. işyerim iş kazasını ssk ya bildirmişler ama ben şimdi ne gibi tazminat hakkımvar bunları bilmiyorum. 5 aydır çalışmoyorum evli ve bir çocuk babasıyım maddi olarak çok mağdur durmdayım ssk dan raporlu olduğum günlerin ücretini işyerim aldı buna karşılık çalışamadığım günlerin ücretini yani raporlu olduğum günlerde yine aylık maaşımı veriyorlardı şimdi bende bu kaza munasabetiyle zor günler geçiriyorum ne yapa cağımı bilmiyorum bana tazminat hakkım varmı varsa nasıl alabilirm gibi konularda yardımcı olursanız çok sevinirimm .
:( ;) :( :mahcup:
Alıntı:
zalim_23_23 rumuzlu üyeden alıntı
slmlar ben 5.03.2008 tarihinde çalıştığım işyerine ait asansör şantiyesinde 7 . kattan düşerek işkazası geçirdim yaklaşık 5 aydır raporluyum sağ bacağımda da dört ayrı yerden kırıklar var ve şu an ayağıma platın takılı ve hala yürüyemiyorum şimdiye kadar ssk dan herhangi bir ücret almadım sadece sağlık sigortasından faydalandım. işyerim iş kazasını ssk ya bildirmişler ama ben şimdi ne gibi tazminat hakkımvar bunları bilmiyorum. 5 aydır çalışmıyorum evli ve bir çocuk babasıyım maddi olarak çok mağdur durumdayım ssk dan raporlu olduğum günlerin ücretini işyerim aldı buna karşılık çalışamadığım günlerin ücretini yani raporlu olduğum günlerde yine aylık maaşımı veriyorlardı şimdi bende bu kaza munasabetiyle zor günler geçiriyorum ne yapa cağımı bilmiyorum bana tazminat hakkım varmı varsa nasıl alabilirm gibi konularda yardımcı olursanız çok sevinirimm .
slmlar lütfen benim msj. acil cvp verin