SSK Yaşlılık Aylığı haczinin iptali ve SSK da Bürokrasi
Kayınpederimin SSK kurumundan almakta olduğu yaşlılık aylığının 1/4 üne bir banka tarafından ağustos ayından geçerli olmak üzere maaş haczi konuldu. Bu maaş haczini 20 Ağustos ta öğrendik ve aynı gün şikayet davası açtık. 27.08.2007 de İHM ce Haciz işleminin iptaline karar verildi ve fek müzekkeresi yazılarak SSK ya 31.08.2007 günü karar ile birlikte tebliğ edildi. (APS ile internetten sorgulandı) Bu arada ödeme emrine konu ilgili tutar takipten önce zaten ödenmiş olduğu için açılan dava da sonuçlandı ve takibin ayrıca iptaline de karar verildi. Ağustos ayı için kesilen tutar icra müdürlüğünce teslim alınmadı ve mahkeme kararı nedeni ile SSK ya geri gönderildi. Buna rağmen bugün SSk nın eylül ayı içinde 1/4 oranında kesinti yaptığını öğrendik.(147 YTL) Kayınpederim her ayın 25 inde maaş almaktadır. Görüştüğüm ilgili SSK personeli SSK kurumunun ayrı bir kurum olduğunu ve bir işleyişi olduğunu bu nedenle ancak ekim 2007 ayından itibaren kesintiye son verileceğini çok kötü bir üslup ile söyledi. Ortada artık bir takip te olmadığı için bu kesilen parada yine icra müdürlüğünce teslim alınmayacak ve yine iade olacak. İade edilen ağustos ayı maaşıda halen ortada yok. SSK henüz kendilerine ulaşmadığını söylüyor. Bu para elbette çok önemli bir tutar değil. Elbette aile bu konuda gereğini yapar, Ama bu yaşlı insanı tanısanız bana hak verirsiniz. Bize göre anlamsız ama, O şu an hayatının en büyük utancını yaşıyor (Kendi hayat görüşü nedeni ile) Tansiyon hastası ve bu konuya takılmış durumda. Yasa tanımaz SSK ya bu konuda ne yaptırım uygulanabilir?
Acil ilgi ve yardım dileği ile.
Saygılar.
Re: SSK Yaşlılık Aylığı haczinin iptali ve SSK da Bürokrasi
SSK ya yapılabilecek hukuki yaptırım konusunda lütfen yardım.
SSK nın bugün gelen yanıtı aşağıdadır.
31.8.2007 tarihinde kurumumuza intikal eden haciz kaldırma yazınıza bilgisayar ortamında Ekim ayına çalışıldıgından bu tarihten önce işlem yapılması mümkün degildir. İşleminiz Ekim ayında yapılıp tarafınızada bilgi verilecektir
Gülşen AKYOKUŞ
Tahsisler Dairesi Başkanlığı
Şube Müdürü
Elinizdeki bu belgelerle Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi vererek bu hususta müfettiş incelemesi talep edebileceğiniz gibi savcılığa da suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Sayın Av.DÖB
İlginize teşekkür ederim. TCK 257/2 sanıyorum ama suçun oluşmasını yani kesintinin yapılmasını beklemek gerekir herhalde.? Bir de Anayasa 138 buldum.
Saygılarımla.
Konu çözülemediği için bu ay da maaştan kesinti yapılıyor. Kesinti yapılması sonrası tazminat davası açmaya karar verdik. Ayrıca bakanlık müfettişlerine şikayet edildi. Konu hukukçuya teslim edildi.
Teşekkürlerimle.