Re: Nafakanın Azaltılması
Ekonomik durumunuzdaki bahsettiğiniz şartları ileri sürerek nafakanın azaltılması talebi ile dava açabilirsiniz. Davanın sonucu hakkında görüş bildirmemiz gerek meslek gerekse site kurallarımız gereği mümkün olmadığı gibi, somut olayın özelliklerini, delil durumunu bilmeden yapılan yorumlar sağlıklı olmayacaktır. Lütfen bir meslektaşımdan yardım alınız. (Ekonomik durumunuz elverişli değilse Adli Yardım müessesesinden yararlanabilirsiniz.)
İlk evliliğimi 2002 senesinde yaptım ve 12.03.2008 tarihinde (geçimsizlik nedeni ile) anlaşmalı olarak boşanma davasında boşandım. ( Çocugum yoktur) Eski eşime şuan 275 ytl nafaka ödüyorum. Temmuz 2008 tarihinde 2.nci evliliğimi yaptım. Ancak şuan 1200 ytl maaş alıyorum fakat evlilik borçlarım ve geçim sıkıntılarımdan ötürü nafakayı ödemekte sıkıntı çekiyorum. Eşim hamile ve 3 ay sonrada çocuğum olacak. Nafaka Azaltılması davası açabilirmiyim ? Ben şuan başka bir şehirdeyim.Bulunduğum yerde dava açmam mümkün mü ?
Alıntı:
ufuk7106 rumuzlu üyeden alıntı
İlk evliliğimi 2002 senesinde yaptım ve 12.03.2008 tarihinde (geçimsizlik nedeni ile) anlaşmalı olarak boşanma davasında boşandım. ( Çocugum yoktur) Eski eşime şuan 275 ytl nafaka ödüyorum. Temmuz 2008 tarihinde 2.nci evliliğimi yaptım. Ancak şuan 1200 ytl maaş alıyorum fakat evlilik borçlarım ve geçim sıkıntılarımdan ötürü nafakayı ödemekte sıkıntı çekiyorum. Eşim hamile ve 3 ay sonrada çocuğum olacak. Nafaka Azaltılması davası açabilirmiyim ? Ben şuan başka bir şehirdeyim.Bulunduğum yerde dava açmam mümkün mü ?
Anlaşmalı boşanma davasında protokolde ödemeyi kabul ettiğiniz nafakayı ödemek ve seneler içinde arttırmak zorundasınız.
Kısa sürede kolayca boşanmak için kabul ettiğiniz nafakanın ileride bu sıkıntılara neden olabileceğini hesap etmeliydiniz.
Eski eşiniz yeniden evlenirse veya başkasıyla evli gibi yaşamaya başlarsa bu nafaka kesilir ve bir daha bağlanmaz.