-
İlan yoluyla tebliğ
Vergi borcumun zaman asimina ugrayip ugramadigini ogrenmek icin vergi dairesinin ilan yoluyla teblig edip etmedigini bilmem gerekiyor. Bunu vergi dairesine soramiyorum; cunku onlarla konusmak mumkun degil. . Mudur yardimcisi bana daha once soyledigi sozler icin "Bunlar yazilimi soz ucar gider." demisti.
Aslinda tam olarak vergi borcu degil. Benim beyan ettigim bir borc degil. Tamami takdir komisyonunca belirlenmis ve benim buna itiraz hakkim da ortadan kalkmis. (Vergi dairesince ortadan kaldirildi.)
Ilan yoluyla tebligin yapilip yapilmadigini nasil ogrenebilirim. Tesekkurler.
-
Re: Ilan yoluyla teblig
Uyanıkça sorulmuş bir soru.
Tebliğlere ilişkin olarak vergi dairesinde yapılan tüm işlemler, sicil yoklama servisinde yapılmaktadır. size ait sicil dosyasında ilanen tebliğe ilişlin olarak bilgiler yer alır.Ancak bunu nizami yollardan öğrenmeniz mümkün değildir, çünkü siz öğrenmek istediğinizde vergi dairesininde arzuladığı şey meydana gelecektir,yani sizi bulmuş ve tebliğ etmiş olacaktır. Tabi zamanaşımına uğramadı ise.
Ancak size şunu açıkça söyleyebilirim ki, bedel çok küçük bir tutar değilse, borcunuz asla zamanaşımına uğramaz. çünkü belli bir meblağ içeren vergi ceza borçları için zamanaşımına uğrayacak olan borçlarda sizin hesabınıza 1 YTL yatırılarak zamanaşımı da engellenmiş olur ve 5 yıllık süre yeniden başlar.
-
Re: Ilan yoluyla teblig
Size o zaman sunu sorayim. 1998 Kasim ayinda acip 2001 yili Subatinda kapattigim isyeri icin 2005 yili nisan ayinda hala odeme emri teblig edilmediyse zaman asimi olusmus mudur?
Bazi yillar ve bazi vergiler icin zaman asimi olamasi bazilari icin olmamasi mumkun mu?
Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Re: İlan yoluyla tebliğ
bazı vergiler için varken bazıları için yoktur die bir kavram yok.
benim söylemek istediğim, vergi daireleri belli bir meblağ tutan, memuru da sorumluluk altına alabilecek vergi borçlarının zamanaşımına uğramaması için sizin adınıza 1ytl yatırarak, bi 5 yıl daha ertelemiş oluyor.
ayrıca size ulaşılamamışsa, ödeme emride doğal olarak tebliğ edilemez. ödeme emrinin tebliğ edilememiş olması zamanaşımıni gerektirmez. ödeme de neticede zamanaşımını kesen ve yeniden başlamasını sağlayan bir müessesedir.(bk 6183 sy. yasa. md 103)
-
Re: İlan yoluyla tebliğ
1998 Kasim ayinda acip 2001 yili Subatinda kapattigim isyeri icin 2005 yili nisan ayinda hala odeme emri teblig edilmediyse zaman asimi olusmus mudur? (Bu tarihe kadar vergi dairesinin de 1YTL dahi odemedigini biliyorum.)