evini boşaltalı yaklaşık 1 ay olmasına rağmen ev sahibim eve girerken ödemiş olduğum kira kaporamı ödemiyor. kaporamı geri almam için ne tür bir hukuki yola başvurmam gerekli.. ev sahibimin kira kontratında kaporayı aldığına dair imzası var
Printable View
evini boşaltalı yaklaşık 1 ay olmasına rağmen ev sahibim eve girerken ödemiş olduğum kira kaporamı ödemiyor. kaporamı geri almam için ne tür bir hukuki yola başvurmam gerekli.. ev sahibimin kira kontratında kaporayı aldığına dair imzası var
kapora mı depozito mu ? bildiğim kadarı ile ikisi farklı şeyler. Paranın ne için verildiği önemli. Sorunuza cevap alabilmek için daha ayrıntılı izah etmeniz gerek, aranızda yazılı sözleşme varmı, varsa koşulları neler, evin boşaltılmasınının nedeni nedir, vs
zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
400 dolar depozito verdim. kira kontrat sürem dolduğu için evden çıktım. evde herhangi bir hasar olmadan bıraktım. yinede depozitomu ödemiyor.
ilginiz için teşekkürler
Depozito ve depozito miktarı 400$ kira kontratosunda yazmakta ise ve siz de eve gerçekten hasar vermemiş durumda iseniz dava açmanızı ve sözleşmeye aykırılıktan dolayı paranızı geri almanızı tavsiye edebilirim. Depozitoda kesinti yapmak veya hiç vermemeyi düşünüyorsa, bilirkişi ile bunun tespiti gerekir. Burada ispat da evsahibinize düşer.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...