Kontratım Yok Ev Sahibi Evi Satıyor

Öncelikle Şimdiden Teşekkür Ederim.
Benim Problemim;
01,08,2007 tarihinden itibaren kiralamış olduğum ev ile ilgili ev sahibim kontrat yapmadı yapmak istemedi evi kiraladığım zaman depozito ve kirayı verdim ayrıca 01,09,2007 tarihinde 2. kiramı verdim ve bugün 09,09,2007 tarihinde sabah ev sahibim arayıp aile büyüklerinden birisinin hasta olmasından dolayı paraya ihtiyacının olduğunu ve evi satacağını belirtti bu nedenle evi boşaltmamı istedi 40 gün önce evi tutarken 4 yıllık sözlü bir anlaşmamız vardı, 15 gün önce ilk çocuğumuz dünyaya geldi bu süreçte yeni bebeğimizin olması ve iş yerinden izin alamamam da üstüne eklenirse bu şartlarda evden çıkmak istemiyorum, ama kontratımız olmadığı gibi kirayı mahalle bakkalına elden verip ev sahibine ulaştırıyorum bu konuda yasal olarak ne yapabilirim.
SAYGILARIMLA
Selahattin KARACA
:(

Re: Kontratim Yok Ev Sahİbİ Evİ Satiyor

Re: Kontratım Yok Ev Sahibi Evi Satıyor

Ne yazık ki, her ne kadar kira sözleşmeleri yazılı yapılmak zorunda değil ise de, ispatı söz konusu olduğunda, yazılı kanıt aranır. Örneğin kira bedellerini ödediğinize dair herhangi bir makbuz sunmanız kira ilişkinizi ortaya koyacaktır. Yıllık kira tutarınız 400-YTL.nin altında ise, tanık dinletmeniz mümkün olmayacaktır.