forum buluşmalarında çekilen fotoğraflar önceden rızam dahilinde yerel bir sitede yayınlandı.daha sonra siteye girişim yasaklandı.şimdi bu resimlerin siteden kaldırılmasını talep etsem olumsuz bir cevap aldığımda başvurabileceğim yollar varmıdır.
Printable View
forum buluşmalarında çekilen fotoğraflar önceden rızam dahilinde yerel bir sitede yayınlandı.daha sonra siteye girişim yasaklandı.şimdi bu resimlerin siteden kaldırılmasını talep etsem olumsuz bir cevap aldığımda başvurabileceğim yollar varmıdır.
Madde 24- Hukuka aykırı olarak kişilik hakkına saldırılan kimse, hâkimden, saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebilir.
Kişilik hakkı zedelenen kimsenin rızası, daha üstün nitelikte özel veya kamusal yarar ya da kanunun verdiği yetkinin kullanılması sebeplerinden biriyle haklı kılınmadıkça, kişilik haklarına yapılan her saldırı hukuka aykırıdır.
Rızanız dahilinde bir fotoğrafa yer verildiyse, hukuka aykırı olarak kişilik haklarınıza saldırılmamıştır. Şu anda kararınızı değiştirmeniz, bu saldırının gerçekleştiği anlamına gelmez. Ancak kişilik haklarınıza zeval getiren bir tutum sergilenmekte ise yukarıdaki madde dayanak alınarak saldırıya son verilmesini isteyebilirsiniz.
kişilik haklarıma saldırı site yönetimi tarafından baska sekilde var ama resimlerle alakalı değil.
benim isteğim sadece uzaklaştırıldığım bir sitede resimlerimin bulunmaması.bunun için yapabilceğimiz birşey yokmudur acaba?
Fotoğrafta yalnızca siz varsanız durum değişiklik arz edebilir. Fakat toplu halde çekilen bir fotoğrafın yayından kaldırılması için kanaatimce şu anda site yöneticileri ile görüşmekten başka yol görünmemektedir.
Önce kabul, sonra da menfaatlere halel gelince kaldır şeklindeki düşünce adalet anlayışını aykırı...
Her ne kadar resim medeni hukuk doktrininde kişilik hakkı kapsamında mütalaa edilse de -admin'in de işaret ettiği gibi- sözkonusu talebiniz hakim tarafından iyiniyet kaidelerine aykırı olarak değerlendirilebilir.
Ama yine de olaya konu olan siteden haksız bir şekilde uzaklaştırıldı iseniz bu talebiniz kötüniyetli olarak değerlendirilmeyebilir.
arkadaşlar konuyu açmak gerekirse resimler yaklaşık iki sene katılmış olduğum site buluşmalarında çekilen fotoğraflardan ibarettir.benim kendi eklemiş olduğum hiçbir fotoğraf yoktur kendi menfaatimi gerektircek.aksine benim görüşüm sitenin burda sitenin menfaati bulunmaktadır.
siteden ayrılma sebebim ise anlaşamadığım için mod yetkimi kullanarak kendimi banlamam.daha sonra ise yeni bir site kurduğum için tamamen uzaklaştırılmamdır.
resimleri kaldırmalarını isteme sebebim ise yeni bir site kurduğumdan dolayı şikayetci olduğum site yönetimi tarafından alenen hırsız terbiyesiz yalancı gibi iftiralara maruz kalmamdır.
siz olsanız resimlerinizin orda kalmasını istermiydiniz??
İsterdim.