Ailevi sorunlar ve askerlik suresi
26 yasındayım aöf ikinci sınıftayım. iki sene ust uste kaldım. 29 yas sınırını gecmeden mezun olursam kısa donem askerlik sansım var mıdır varsa kosulları nedir. Bu arada ben askerligi yapmak istiyorum kacma niyetim yok asla. Ancak babam vefat ettigi icin eve maddi anlamda ben destek oluyorum. Annem emekli. Kardesim yok. Birkimim yapıp eve para bırakarak kısa donem yapıp gelmek istiyorum. 15 ay boyunca asla evden ayrılamam. Annemin ailesinden cok yakın kimse yok. Cok ozel konular bunlar belki askeri kuralları baglamas ama ben gozardı edemem. Bu mecburiyetimi nasıl ve kimlere basvurarak degerlendirmeliyim. Askeri subeden ustunkoru bilgi veriolar. Kimden yardım alcamı sasırdım.
Re: ailevi sorunlar ve askerlik suresi
Kısa dönem yapabilmek için 4 yıllk yüksek okul bitirmek şart.Daha okul bitirmeden geleceğe yönelik sorular sıralıyorsun.Önce okulu bitir şubene başvur sonra görüşürüz.Önce dere sonra paça.
Ben iki yıl ust uste kaldıgım halde kısa donem askerlikten faydalanabilir miyim diye bir soru soruyorum. Ne pacasından bahsediosunuz? Gelecegimle ilgili plan yapmak paca sıavamak mı oluyor.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Kısa dönem yapabilmek için 4 yıllk yüksek okul bitirmek şart.Daha okul bitirmeden geleceğe yönelik sorular sıralıyorsun.Önce okulu bitir şubene başvur sonra görüşürüz.Önce dere sonra paça.
Re: Ailevi sorunlar ve askerlik suresi
Sayın yld19sm doğru söylemiş kızmanın alınmanın anlamı yok.
Okulu bitirmeden plan yapma yanılırsın demek istemiş. 29 yaşından önce okulun bitireceksin dört senelik okul bitirenlerin tamamı kısa dönem olacak diye bir şart ta yok o anki ihtiyaca göre belirleniyor demek istemiş. O yüzden de dereyi görmeden paçayı sıvama demiş.
Okulunuz bittiği zamanki şartlara göre karar vermek doğru olur.
Re: Ailevi sorunlar ve askerlik suresi
Sinirlenmiyor efendim. Sorum cok acık net bir cevap istiyorum. iki yıl ust uste universitede kaldım. Tecil hakkım bitiyormus. Ne yapmam gerekiyor okula devam edersem ve bitirirsem haklarımdan faydalanabilecek miyim normal sartlarda?
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Sayın yld19sm doğru söylemiş kızmanın alınmanın anlamı yok.
Okulu bitirmeden plan yapma yanılırsın demek istemiş. 29 yaşından önce okulun bitireceksin dört senelik okul bitirenlerin tamamı kısa dönem olacak diye bir şart ta yok o anki ihtiyaca göre belirleniyor demek istemiş. O yüzden de dereyi görmeden paçayı sıvama demiş.
Okulunuz bittiği zamanki şartlara göre karar vermek doğru olur.
Alıntı:
ilber rumuzlu üyeden alıntı
Ben iki yıl ust uste kaldıgım halde kısa donem askerlikten faydalanabilir miyim diye bir soru soruyorum. Ne pacasından bahsediosunuz? Gelecegimle ilgili plan yapmak paca sıavamak mı oluyor.
Evet.