6136 sayılı yasaya muhalefet memuriyet
slm.ben 2005 yılında ruhsatsız silahla yakalandım.mahkemede tck 6136 13\1 ve tck 53 maddesişnden yargılanıyorum.bu arada bu sene meb. tarafından sözleşmeli öğretmen olarak atandım.mahkemeden ceza aldığımda bu suçtan dolayı öğretmenlik hakkım elimden alınırmı.sözleşmeli veya kadrolu öğretmen olabilirmiyim.teşekkür ederim.
Re: 6136 sayılı yasaya muhalefet memuriyet
cevap yazacak kimse yokmu?
Yönetim Notu : Sorduğunuz soru İş Hukuku kapsamında değil, açtığınız forum ilgili başlık altına taşınmıştır.
Re: 6136 sayılı yasaya muhalefet memuriyet
Alıntı:
cengizgokdem rumuzlu üyeden alıntı
cevap yazacak kimse yokmu?
Mahkeme ceza verip ertelerse memuriyete atanma niteliğini kaybetmiş sayılmazsınız... Ertelemezse memuriyete engel olur....
Madde 48- Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında TECİL EDİLMİŞ HÜKÜMLER HARİÇ OLMAK ÜZERE, ağır hapis veyahut 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.