Şu durumda kazanılmış hakkım var mı?
Selamlar, lütfedip ilgilenirseniz bir sorum olacak.
- Ben KPSS ye 2006 yılında girdim. 2006 yılındaki sınav ile bir kuruma OSYM tarafından yerleştirildim. 2007 yılında kurumun yönetmeliği değişti. Kurum beni yaş şartı uymadığı gerekçesiyle 2007 Ağustos da atamadı.
- Fakat ben yaş şartını 2006 daki yönetmeliğe göre sağlıyorum.
- Dava açacağım.
- Acaba 2006 yılında sınava girdiğim için o tarihdeki yönetmelik mi beni bağlar, yeni yönetmelik mi?
Yani kamu hukuku anlamında kazanılmış hakkım var mıdır? Davayı buna göre mi açmalıyım?
Re: Şu durumda kazanılmış hakkım var mı?
Alıntı:
korfez111 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar, lütfedip ilgilenirseniz bir sorum olacak.
- Ben KPSS ye 2006 yılında girdim. 2006 yılındaki sınav ile bir kuruma OSYM tarafından yerleştirildim. 2007 yılında kurumun yönetmeliği değişti. Kurum beni yaş şartı uymadığı gerekçesiyle 2007 Ağustos da atamadı.
- Fakat ben yaş şartını 2006 daki yönetmeliğe göre sağlıyorum.
- Dava açacağım.
- Acaba 2006 yılında sınava girdiğim için o tarihdeki yönetmelik mi beni bağlar, yeni yönetmelik mi?
Yani kamu hukuku anlamında kazanılmış hakkım var mıdır? Davayı buna göre mi açmalıyım?
merhabalar..
soz konusu kuruma yerlestiginiz tarihte eski yonetmelik yururlukteyse ve bu yonetmelikte yas sartini sagliyorsaniz dava acmaniz yerinde olacaktir.
saygilarimla.
Merhaba, teşekkürler ilginiz için.
Yerleştiğim tarihte(Temmuz 2007)yeni yönetmelik geçerli. Fakat ben 2006 da sınava girdim, sınava girdiğim tarihde eski yönetmelik geçerli idi. Bu sebeple eski yönetmelik benim için kazanılmış hak mıdır?
Alıntı:
korfez111 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, teşekkürler ilginiz için.
Yerleştiğim tarihte(Temmuz 2007)yeni yönetmelik geçerli. Fakat ben 2006 da sınava girdim, sınava girdiğim tarihde eski yönetmelik geçerli idi. Bu sebeple eski yönetmelik benim için kazanılmış hak mıdır?
merhaba..
sinavi kazandiginizda yani yerleseceginiz yer belli oldugunda hangi yonetmelik yururlukte idi?olayi biraz daha somutlarsaniz tarihleriyle olayi daha iyi kavrayabilirim.
saygilar.
Alıntı:
degirmenci rumuzlu üyeden alıntı
merhaba..
sinavi kazandiginizda yani yerleseceginiz yer belli oldugunda hangi yonetmelik yururlukte idi?olayi biraz daha somutlarsaniz tarihleriyle olayi daha iyi kavrayabilirim.
saygilar.
Selam,
KPSS b grubu kadrolar için 2 yılda bir yapılır. Ben 1.07.2006 tarihinde sınava girdim. Yeni yönetmelik Ocak 2007 de yürürlüğe girdi. OSYM 20. 07.2007 de yerleştirmemi yaptı. Yani KPSS sınavına girdiğim tarihde eski yönetmelik, ÖSYM yerleştirmemi yaptığı tarihde yeni yönetmelik uygulamadadır. Sınava girdiğim tarihdeki(2006) şartları sağlıyorum fakat 2007 yılındaki yaş şartını sağlamıyorum. Benim 2006 tarihindeki yönetmeliklerden veya uygulamadan(sınava girdiğimde geçerli olan şartlardan) kazanılmış hakkım var mıdır?
Kazanılmış hakkınız bulunmamaktadır çünkü kazanılmış haktan bahsetmek içiin o hakkın bütün sonuçlarıyla kişinin eline geçmesi gerekir.