Danıştay Kararları Hakkında
Merhabalar;
Arkadaşlar belki duymuşsunuzdur Milli Eğitim Bakanlığı 2007 Ocak ayında çıkardığı bir yönetmelikle KPSS sınavına ek olarak Alan Sınavı getirmişti. Yani öğretmen atamalarında %50 KPSS sonucu, %50 de Alan Sınavı sonucu etkili olacaktı. Ancak Eğitim-Sen'in Danıştay'a açtığı dava sonucunda 2007 Mayıs ayında Alan Sınavı'nın yürürlüğü Danıştay tarafından durduruldu.
Benim bu konuyla ilgili sormak istediğim şu; duyduğuma göre Danıştay kararları üzerinden 1 sene geçmeden aynı konu tekrar gündeme gelemiyormuş. Eğer bu doğruysa 2008 Mayıs ayında Alan Sınavı tekrar gündeme gelecektir. Bu sınavın tamamen iptali için ya da yeniden yürürlüğünün durdurulması için neler yapılması gerekir? Ayrıca Danıştay'ın vereceği kararların bağlayıcılığı nedir? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
Re: Danıştay Kararları Hakkında
Alıntı:
Richard rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Arkadaşlar belki duymuşsunuzdur Milli Eğitim Bakanlığı 2007 Ocak ayında çıkardığı bir yönetmelikle KPSS sınavına ek olarak Alan Sınavı getirmişti. Yani öğretmen atamalarında %50 KPSS sonucu, %50 de Alan Sınavı sonucu etkili olacaktı. Ancak Eğitim-Sen'in Danıştay'a açtığı dava sonucunda 2007 Mayıs ayında Alan Sınavı'nın yürürlüğü Danıştay tarafından durduruldu.
Benim bu konuyla ilgili sormak istediğim şu; duyduğuma göre Danıştay kararları üzerinden 1 sene geçmeden aynı konu tekrar gündeme gelemiyormuş. Eğer bu doğruysa 2008 Mayıs ayında Alan Sınavı tekrar gündeme gelecektir. Bu sınavın tamamen iptali için ya da yeniden yürürlüğünün durdurulması için neler yapılması gerekir? Ayrıca Danıştay'ın vereceği kararların bağlayıcılığı nedir? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
merhabalar..
danistayin verecegi kararlar baglayicidir,idari makamlar aksi yonde islem tesis edemezler..
ortada zaten yururlugu durdurulmus bir islem soz konusu oldugu icin yapmaniz gereken bir sey bulunmamaktadir..
ancak yeni bir sinav acilmaya kalkilirsa yetkili yargi merciinde yurutmeyi durdurma talebi iceren bir iptal davasi acabilirsiniz.
saygilar.
Re: Danıştay Kararları Hakkında
selam:
ben MEB in 13 nisan 2007 yönetici atama yönetmeliğine göre ve 2005 yöneticilik sınavını kazanmış olarak okulumda müdür yardımcılığına başladım.Fakat danıştay ikinci daire tarafından yönetmelik durduruldu.Şimdi MEB bu kararı uygulamama gibi bir şansı var mı?Benim kazanılmış bir hakkım var mı?müd.yard.görevinden alınırsam okulumda sınıf öğretmeni olarak norm kadro fazlası durumuna düştüğüm için mağdur olacağım bunun sonucunda ne yapabilirim?
teşekkürler İnanın bu konunun aydınlatılmasını bekleyen binlerce insan var.
(her şeye rağmen hukukun üstünlüğünü önemsiyorum)