Ana Para Bitti Darisi Faizin Basina
Bir bankanın kredi kartı borcunu zamanında ödeyemedim ve iptal oldu. Aradan 1 yıl kadar geçti haciz için geldi bankanın avukatları evde hacze değer birşey olmadığı için bi yazı yazıp gittiler.Çıkarken 2006 yılının dosyalarını ana para + masrafla kapatın diyerek bankanın kendilerine öyle bir yetki verdiğini ve benim dosyamıda bu şekilde kapatabilceklerini ana para + masrafın 5000 ytl ye denk geldiğini anlattı bana. Bunun üzerine yakınlarıma kredi çektirdim ve bu 5000.ytl yi yatırmak için görüşmeye gittiğime bana böyle birşey olamayacağını benim dosyamın 2006 yılının sonlarına ait olduğunu daha önceki dosyalara bu kuralı uyguladıklarını söyledi. Borcumun faizli tutarı 8500 ytl ana para 4400.ytl.
Son olarak bana bi şekilde yardımcı olmasını bu paranın tamamını yatırabilmemin imkansız olduğunu en azından 5000. ytl yi yatırayım gerisini taksitlendir seklinde bi ricada bulundum. Avukat beyde tamam sen yatır o parayı tekrar konuşuruz dedi. Parayı yatırdım ve avukatı tekrar aradım bana 3 ay taksit yapabileceğini ve ayda 1500 ytl ödemem gerektiğini söyledi.Su an 750 ytl maaş ile sigortasız bi işte çalışmaktayım ne yapabilirim bu yükü omuzlarımdan atabilmek için. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
Re: Ana Para Bitti Darisi Faizin Basina
Parayı icra dairesine yatırdınız sanırım. Buraya tekrar gidip ödediğiniz paranın mahsup edilerek dosyadan kapak hesabı alınmasını isteyin. Kalan miktarında taksitlendirilmesini talep edin. Kalan borcu 4 e bölecekler ilk taksidi peşin yatırmanız gerekir. Böylece 3 değil 4 taksitte ödeyebilirsiniz. Bundan başka da yasal olarak taksitlendirme yolu yok. Taksit sayısını çoğaltarak protokol yapmak avukatın insiyatifindedir.
Alıntı:
Av.DÖB rumuzlu üyeden alıntı
Parayı icra dairesine yatırdınız sanırım. Buraya tekrar gidip ödediğiniz paranın mahsup edilerek dosyadan kapak hesabı alınmasını isteyin. Kalan miktarında taksitlendirilmesini talep edin. Kalan borcu 4 e bölecekler ilk taksidi peşin yatırmanız gerekir. Böylece 3 değil 4 taksitte ödeyebilirsiniz. Bundan başka da yasal olarak taksitlendirme yolu yok. Taksit sayısını çoğaltarak protokol yapmak avukatın insiyatifindedir.
Parayı bankaya yatırmamı söylemişlerdi kredi kartı hesabına yatırdım
Peki avukata gidip borç dökümünüzü ayrıntılı olarak isteyin o zaman. Tahsilatı icra dosyasına bildirmiyorlarsa sizden tahsil ve cezaevi harcı almaması gerekir. Bu rakamın indirilmesini isyetin yok inmiyorlarsa ödeme makbuzunuzu icra dosyasına ibraz edin ve yine önceki cevabımdaki yolu izleyin.
Peki yıllık %35 faiz uygularım demişti bana şu an % 75 lerden bahsediyo bu konuda her hangi bir şey yapamazmıyım
Alıntı:
janwalljan rumuzlu üyeden alıntı
Peki yıllık %35 faiz uygularım demişti bana şu an % 75 lerden bahsediyo bu konuda her hangi bir şey yapamazmıyım
Hayır %75 Yasal Olarak alınan Yıllık Temerrüt Faiz Oranıdır. Yapmanız Gereken Avukatla Protokol yapmak.