Mirası almalarını nasıl zorlaştırabilirim?
Olayda kişinin 7 kardeşi bulunuyor. Anneleri son 3 yıldır bakıma muhtac. Sadece 2 kardeş annenin bakımını üstlenmiş ama anneye babasından miras kalınca diger kardeşleride anneleri oldugunu hatırlamışlar. Bu 2 kardeşde bizim paraya ihtiyacımız yok arada bi aramaları bile yeterdi diyor. 3 yıl boyunca bir kere bile aramayan kardeşlerinin mirası alamamalarını yada en azından 3-5 yıl ugraşıp geç almalarını istiyorlar. Kendilerinin alamamasının bi önemi yok. Yapılan masrafında önemli olmadıgını düşünüyorlar . Herhangi bir şekilde bu mirasın dagıtımının geciktirlmesi mümkünmü ?
NOT: Annenin akli dengesi yerinde degil şuan sürekli bakıcı kontrolünde yaşıyor halen.
Re: mirası almalarını nasıl zorlaştırabilirim
Sormak istiyorum ; Gerçektende bu soruya gerçek hukukçuların cevap vereceğini düşünüyormusunuz.?
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Sormak istiyorum ; Gerçektende bu soruya gerçek hukukçuların cevap vereceğini düşünüyormusunuz.?
Halen hukuk okuyorum bi tanıdıgımızın ricası üzerine araştırdım ama işin icinden çıkamadım. Hukuki konulardada iyi bir site oldugu için sorunumu buraya yazdım. Olayın etik yönünü düşünerek böyle birşey sordunuz galiba. Ama bu ülkede uyuşturucu satıcılarının,tecavüzlerin ve daha beterlerinin bile hukuki yardım aldıgını düşünürsek burda istedigim yardımda ters olan ne ?
NOT: Amacım ukalalık degil. Daha biçok şeyi ögrenmeye çalışıyorum bu nedenlede hukuk sitelerini takip etmeye başladım. Neden cevap alamayacagımı acıklarsanız sevinirim.
Avukatlık meslek kurallarının bazı maddeleri şöyle:
3- Avukat mesleki çalışmasını kamunun inancını ve mesleğe güvenini sağlayacak biçimde ve işine tam bir sadakatle yürütür.
4- Avukat, mesleğin itibarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmak zorundadır. Avukat özel yaşantısında da buna özen göstermekle yükümlüdür.
6- Avukat iddia ve savunmanın hukuki yönü ile ilgilidir. Taraflar arasındaki anlaşmazlığın doğurduğu düşmanlıkların dışında kalmalıdır.
Alıntı:
şeytanınavukatı rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlık meslek kurallarının bazı maddeleri şöyle:
3- Avukat mesleki çalışmasını kamunun inancını ve mesleğe güvenini sağlayacak biçimde ve işine tam bir sadakatle yürütür.
4- Avukat, mesleğin itibarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmak zorundadır. Avukat özel yaşantısında da buna özen göstermekle yükümlüdür.
6- Avukat iddia ve savunmanın hukuki yönü ile ilgilidir. Taraflar arasındaki anlaşmazlığın doğurduğu düşmanlıkların dışında kalmalıdır.
Yeni bişey daha ögremiş oldum. Açıklamanız içn teşekkür ederim.
Sitedeki forumları biraz dolaşsanız nedeni konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz.