Ayrılık Süresi ya da Bekleme Süresi
Değerli arkadaşlar sizden sadece yorumlarınızı istiyorum.
1. Bir boşanma davasının reddolunması sonunda kişinin 3 yıl yeniden dava açabilmek için beklemesi sizce doğru mu?Bunu ahlaki olarak nasıl açıklar mısınız?
Birde bu bekleme süresinin topluma ne gibi bir yararı olabilir?
2.Ayrılık davaları hakkında ne düşünüyorsunuz?İki kişi evli olarak gözüküyor.Fakat ayrı yerlerde yaşıyorlar?
Ve bu hakların sizce art niyetli insanlar tarafından karşı tarafa sırf "eziyet"
olarak kullanılması doğrumu?
Re: Ayrılık Süresi Yada Bekleme süresi
Burada yorum alabileceğiniz zannetmiyorum.
Burası aile hukuku konusunda bilgi almak/vermek için bir forum.
Yorum yapmak, kanunları sorgulamak için değil.
Belki şu forumda cevap alabilirdiniz:
https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=11
Muhtemelen konunuz oraya taşınır zaten.
Re: Ayrılık Süresi Yada Bekleme süresi
bu konuyla ilgili açıklamalardan haberdar edebilir misiniz beni?zira,konuyla ilgim bulunmakta..
Re: Ayrılık Süresi ya da Bekleme Süresi
değerli arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum:deli: :deli:
Boşanmanın reddedilmesinin gerekçesi karşı tarafın kusurunun ispatlanamamasıdır.
Genel hukuk kuralına göre:
Bir kişi kendi kusuruna dayanarak fayda sağlayamaz.
Yani karşı tarafın kusuru yokken, boşanmayı talep etmek, kusurlu eşe bir ödüldür. Bundan dolayı 3 yıllık bekleme kuralı konmuştur. Bu keyfi boşanmaların önüne geçmek için konan bir kuraldır.
Eşinin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlayamayan eş, mahkemenin red kararı kesinleştikten sonra, 3 yıl aynı gerekçeyle dava açamaz.
Ama elbette ki, boşanma davalarında pek çok suistimal olmaktadır.
Mesela mahkeme kararı açıkladıktan sonra nafakası kesilecek kadın, sonucun değişmeyeceğini bildiği halde, birkaç ay belki de 1 yıl daha tedbir nafakası
almaya devam etmek için temyize göndermektedir.
Bu yüzden hem yargıtaya gereksiz bir iş yükü binmekte hem de kadına hak etmediği nafaka ödenmeye devam etmektedir.
Temyiz sonucunu beklerken ödenen tedbir nafakalarını geri almanın yolu da yoktur.
En azından boşanma kararında erkeğin yoksulluk nafakası ödemesi kararı yoksa, temyiz süresince ödeyeceği tedbir nafakasını karar değişmezse geri almasının bir yolu bulunmalıdır.
Böyle suistimale yol açacak temyizleri engellemek için belli yaptırımlar konmalıdır. Karar temyizden onanarak dönerse kadının o sürede aldığı nafakayı geri ödemesi veya tazminat ödemesi gibi.
Senin Bakış açın Biraz Bencilce Bence şiddetli Geçimsizlik Olarak açılan davaların Bircoğu Fındık kabuğunu doldurmaz. Yazık günah değilmi Ciddi bir Kurumun Kaşını artık beğenmedim Sen Anneme böyle dedin Hadi Boşanalım Kararda Şiddetli Gecim sizlıik?olsun Biryastığa Başkoymak için Karar al Çocuk yap olmaz. Bence tek taraflı boşanma Kararlarında Hakimin Aile terapısıne göndererek Pısıkoterapı isteyerek Aileleri Kurtara bılırız dıye düşünüyorum.
Toplumumuzda Bozuk Kopuk bır Nesil Yarat mayalım sevgisi Bölünmüş Çocuklar
Büyüdüğünde Evlenmeyecek Ya ozaman?
Hırsızlık yapan bir kişi malını çaldığı kişinin dava etmesini beklemeden teslim olabilir ve cezasını çekebilir. Ya da herhangi bir kusuru bulunan kişi aynı şeyi yapabilir. Evlilikte neden böyle değil.
Karısını döven bir adam mahkemeye boşanmak istese ben kusurluyum diye...
Ya da diğer kusur durumları..........Sonucuna da katlansa....Bu durumda da böyle bir aileyi korumak da neye yarıyor?