Genelge İhlali Sayılır mı?
İyi çalışmalar diliyorum.Eşim astsubay bulunduğu birlikte 13 lojman var.Lojman genelgesindeki % lik dilime göre dağılım yapıldığında %55 subay =%7,15 %40 astsubay=5,20 %5 uzman-sivil memur=%0,65 gibi bir dağılım çıkıyor.Bu durum da 12 lojman dağılıyor.Kalan 1 lojmana kim yerleşebilir?Astsby mı sivil memur mu? 0,65 lik oran 1 e tamamlanırsa genelge ihlali olmaz mı?Verdiğiniz hizmetten dolayı da teşekkür ediyorum....
Re: Genelge İhlali Sayılır mı?
İlginç bir durum,
iki ihtimalli düşünelim,
1 e tamamlarsak genelge ihlali kabul edilecekse, aynı şekilde subayı 8 e ve astsubayı da 6 ya tamamlayamayız. Çünkü genelgedeki oranları aşmış oluruz ve yine bir genelge ihlali yapılmış olur.
Buna göre 1 dairenin sürekli boş kalması gerekir.
Böyle bir mantık kabul edilemez. Madem ki her halukarda genelgenin genel mantığından dışarı çıkılacaktır, öyleyse en doğrusu 1 kontenjan'ın UZMAN ve SİVİL MEMUR tarafından kullanılmasını sağlamaktır.
Birlik komutanı lojmanıdır o . Birlik komutanlarına lojman tahsislidir. Dağılım hesabına dahil olmaz.
Birlik komutanına lojman tahsis etmek için ne kadar ince hesap yapmışlar.
0,65- 7,20 falan
helal olsun doğrusu :)
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
Birlik komutanına lojman tahsis etmek için ne kadar ince hesap yapmışlar.
0,65- 7,20 falan
helal olsun doğrusu :)
Benim bildiğim lojman tahsisleri, makama bağlı, göreve bağlı veya sıraya bağlı olarak yapılır. Devlet lojmanları yönetmeliği gerekli ve yeterli açaıklamayı yapmaktadır. Komutana lojman tahsisi için ince hesaplar yapılmasına gerek yoktur. Bu kabil espiri de olsa malum kesimin modası askeri küçümseyen, aşağılayan, dalga geçen deyim ve deyişler beni bir darbeci(!), anti-demokrat (!) ulusalcı (vatansever,milliyetçi,faşist kimin canı ne demek isterse istesin beni ne ırgalar ne rahatsız eder!!) olarak son derece rahatsız etmektedir...:kızgın:
Sayın Av. Fırat Bey,
siz benden daha da şakacı çıktınız.
yorumsuz...
Özellikle bu konuda şaka yapamam.
Saygılar..
Üstelik yönetmeliği askerler değil siviller yapıyor
dolayısıyla eleştirile
dolayısıyla eleştiri sivillere gidiyor,