Kooperatifte dolandırıcılık
Sayın yetkili
1999 senesinde xxx Konut Yapı Kooperatifinde memur olarak çalışmaktaydım.O dönemde kooperatif başkanım ise x kişiydi..2001 senesi ocak ayında x kişi oğlunun adını taşıdığı yyy Kooperatifini kurma düşüncesi vardı.Bana kurucu üyelik teklifinde bulundu,ben işimi kaybetmemek adına bu teklifini kabul etmek zorunda kaldım ve 2.başkan oldum.Adı geçen kooperatifi 2001 yılı mayıs ayında kuruldu.Bu dönemde 7 kurucu üyesi vardı.x kişinin xxx Konut yapı kooperatifi başkanı olması nedeniyle eşi de yeni kurulan yyy Konut yapı kooperatifine başkan yaptı.Bana genel kurulda bu görevi bırakacağım sözü verildi.Benim görev yaptığım 2001 temmuzda başlayıp 2002 nisan ayında kooperatifte hiç bir faaliyet yoktu.Örneğin;arsa alınmadı,kasasında,bankasında para yoktu.Sadece 7 kurucu üye vardı.Kooperatif belgesi olarak 3-4 adet kuruluş masrafları olarak noter makbuzu,kurcu üye Ziraat Bankası makbuzu,haricinde yabancı faturalar ve belge vs.yoktu.Görev yaptığım 1 sene boyunca Karar defterinde 4-5 adet kararlarda imza vardı.İmzalarım ise gelir -gider yönünden sorumluluk getirecek gibi değildir.Yani Genel Kurul Kararları alma,Görev taksimatı,gazete ilanı gibi...
Kooperatif kuruluş zamanında yapılan masrafları x kişi tarafından yapılmıştır.2002 nisan ayında gördüğüm lüzum üzerine üyelikten ve 2.başkanlıktan istifa ettim çalıştığım işi de bıraktım.Ankarada bulunan özel bir şirkette 01/05/2002 tarihinde işe başladım.Ve şirkette çalıştığım 6 yıl boyunca x kişi ve eşi ile hiçbir şekilde görüşmedim.2002 nisan ayında istifamdan sonra hiçbir karara imzamı atmadım,şayet görev yaptığım 1 sene boyunca geriye dönük fatura,belge alındı ise sorumlu değilim.
2007 ağustos ayında 2.ağır ceza mah. celp geldi.Gelen celpte 825.000,000,000 tl zimmete para geçirdiğim şüphesiyle 1163 sayılı kooperatifler kanunu'nun 62/3 mad.delaletiyle TCK'nun 247/1, 53 mad. gereğince cezalandırılmam isteniyor.Bu durumda yapacağım iş ve işlem nedir kendimi nasıl savunacağım konusunda kısa zamanda yardımlarınızı rica ediyorum...
Re: Kooperatifte dolandırıcılık
Ağır ceza Mahkemesinde dava açılmış. Siz dava dosyasına bakarsanız, yüzlerce sayfa olduğunu görürüsünüz. Müfettiş raporları, ifadeler, tanık beyanları vs. Bu kadarcık anlatım ile nasıl bir yardımda bulunalım.
Peki sizin anlattığınıza göre bir şey olaz desek; İnandırıcı olacak mı? Acilen bir avukattan yardım almanızda yarar var