Blog yorumunda küfür,tehdit
Blogumda yazdığım bir yazıda gazete linklerini verdim,gazete okuyun adı altında..
Başka bi blog sahibi benim yazımı caldın seklinde yazı yazmıstır...kufurler etmiş ve 'senin benle işin var hodri meydan'(bu cumle tehtide girermi?) son cumlesıdır..(ücretsiz bloglar) *Daha öncesinde bu blog sahibiyle mesajlaşmamız olmuş ;beni yazılarımı alma şeklinde kaba tavırla yazmıştır...Bende kendisine yazıları ondan almadığımı,kendisini Allah a emanet etiğimi söyledim..O şahıs tekrar mail yazarak nerden alıyorsan ok vs. şeklinde yazı yazmıştır ...*
Bu sahsın blogunu bılıyorum,benim bloğuma yazdıgı yorum ve yorumdakı ıp adresi gorulmektedır..Bu sahıstan sıkayetcı olmak ıstıyorum,ne yapmam gerek?
Şikayet neticesinde ne olabilir?İşleyiş nasıl olacaktır?
Savcılıgamı sıkayet etmem gerek?davamı açmam gerek?Avukat gereklimi,;şuan avukat tutamam malesef...
Re: Blog yorumunda küfür,tehtit
Hakaret dolayısıyla şikayette bulunabilirsiniz, elinizdeki tüm delilleri Cumhuriyet Savcılığı'na sununuz. Hakaretin karşılıklı olarak gerçekleşmesi durumunda, ceza verilmesine yer olmadığı kararı verilir.
Delilleri nasıl sunacağım?,ekran görüntüsünü çekerekmi mesela...neler yapmam gerek...
tesekkurler...
Ayrıca ben cevap olarak bir hakarette bulunmadım..Eğer suçlu bulunursa ne ceza alabilir?
Alıntı:
zeki88 rumuzlu üyeden alıntı
Delilleri nasıl sunacağım?,ekran görüntüsünü çekerekmi mesela...neler yapmam gerek...
tesekkurler...
Ayrıca ben cevap olarak bir hakarette bulunmadım..Eğer suçlu bulunursa ne ceza alabilir?
merhabalar..
ekran goruntusunun bilgisayar ciktisini vereceginiz sikayet dilekcesine ekleyin..bunun yaninda eger elinizde bulunuyorsa kisinin ip adresini (mesaji biraktigi tarih ve saati de belirterek) dilekcenizde belirtin..
gerisini savcilik halledecek gerek gorulursa kamu davasi acilacaktir..
hakaret nedeniyle kisinin ne kadar ceza alacagini hakim takdir edecektir..ancak daha once sabikasi yok ise verilecek cezanin para cezasina cevrilip ertelenecegini dusunmekteyim.
saygilar.
Kanaatimce ve doktrinde bilgisayar çıktısı delil sayılmamaktadır. Elektronik ortamda işlenilen bir suç dolayısıyla kanaatimce ancak elektronik deliller, delil olarak kabul edilmelidir.
Dolayısıyla, ekran görüntüsü değil, yazışmaların elektronik ortamda delil olarak sunulması gerekir.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Kanaatimce ve doktrinde bilgisayar çıktısı delil sayılmamaktadır. Elektronik ortamda işlenilen bir suç dolayısıyla kanaatimce ancak elektronik deliller, delil olarak kabul edilmelidir.
Dolayısıyla, ekran görüntüsü değil, yazışmaların elektronik ortamda delil olarak sunulması gerekir.
merhabalar..
sizinle ayni fikirdeyim,zira soz konusu mesajlarin yargilama suresince de sakli tutulmasinda fayda goruyorum..
bilgisayar ciktilarinin sunulmasini ise savciya fikir vermesi icin onermistim.
saygilarimla.
Zaten halen mevcut yolladıgı mesaj ve saklıyorum...Tesekkur ederim verdiğiniz bilgiler için..