-
Boşanma Davası
Merhaba değerli arkadaşlar.Sizlere bir kaç sorum olacak
1.Boşanma davası olmadan tedbir nafakası yada yoksulluk nafakası davası açılabilirmi?
2.Eşinden şiddet görüdüğünü iddia eden birisi bunu sadece kolundaki morlukları gösterdiği bir şahitle kanıtlayabilirmi?
-
Re: Boşanma Davası
1. Ayrı yaşamaya hakkı olduğunu kanıtlamak şartıyla tedbir nafakası talep edebilir. Yoksulluk nafakası boşanmanın kesinleşmesinden sonra talep edilecek nafakadır.
2. Hakim tanık ve kanıtlara dayanarak takdir hakkını kullanacaktır.
Dayağa bizzat tanık olan birinin tanıklığı veya darp izlerine dayanarak alınacak sağlık raporu hakimin takdirinde önemli rol oynayacaktır.
-
Re: Boşanma Davası
boşanma davası olmadan tedbir nafakası davası açılabilir ,çünkü ben de açmıştım terk sebebiyle diğer hususlar konusunda ise bilgim yok
-
Teşekkürler
yorumlarınız için teşekkür ederim.biraz daha açıklama yapmak istiyorum.dava dilekçesinde ayrı yaşama talebi ya da boşanma istemi yok sadece 500 ytl nafaka talebi var.ki zaten kendi şahsi eşyalarının tamamını ve ortak kullanılan ev eşyalarınında bir kısmınıda götürmüştür.evden kovulmamıştır.evi terketmiştir.
ikinci husus yani dövme olayıyla ilgili olarakta sizin yorumlarınızdan anladığım kadarıyla tanığın morluktan bahsetmesi ve bu kişinin dövüldüğünü iddia etmesi çokta inandırıcı bulunmayacaktır.
acaba yanlışmı anladım?