Kredi kartına kefil oldum borcu benden alabilirler mi?
arkadaşlar bir arkadaşa kredi kartı alırken 14.03.2003 tarihinde kefil oldum bugün itibariyle icra dairesinden kredi kartının borcunun ödenmediğine dair 3.000 ytl borç geldi 7gün içinde ödenmesini yada teminat verilmesini istiyorlar borçlu olan şu an emekli
benim yasal olarak bununla ilgili yapabileceğim bir şey varmı 4 sene önce kefil olduğum bir şeyden sorumlu tutulabilirmiyim
teşekkürler
Re: kredi kartına kefil oldum borcu benden alabilirlermi
Kefil olduysanız evet sizden bu borcu tahsil edebilirler. Ama borcu ödeyip siz bankaya halef olup asıl borçludan talep edebilirsiniz ödediğiniz miktarı. Bunun yanında banka avukatıyla görüşüp borçlunun emekli olduğu kurumu bildirerek maaşına haciz konulması yönünde yönlendirme yapabilirsiniz.
Alıntı:
Av.DÖB rumuzlu üyeden alıntı
Kefil olduysanız evet sizden bu borcu tahsil edebilirler. Ama borcu ödeyip siz bankaya halef olup asıl borçludan talep edebilirsiniz ödediğiniz miktarı. Bunun yanında banka avukatıyla görüşüp borçlunun emekli olduğu kurumu bildirerek maaşına haciz konulması yönünde yönlendirme yapabilirsiniz.
banka avukatıyla görüşüp borçlunun emekli olduğu kurumu bildirerek maaşına haciz konulması yönünde yönlendirme yapabilirsiniz demişsiniz yalnız bana gelen yazı icra müdürlüğünden icra müdürlüğüne herhangi bir itiraz dilekçesi yazabilirmiyim
banka ve kredi kartları kanunu tarih 23.02.2006 kanun nolu 5464
sözleşme şartları madde 24
Kart hamilinin borcu kefile bildirilmedikçe, kefil için temerrüt durumunun oluşmayacağı sözleşmede gösterilir. Sözleşme hükümlerinde kefilin sorumluluğunu artırıcı nitelikteki değişikliklere ve kartın kullanım limitinin yükseltilmesine ilişkin olarak kefilin ilave şartlara dair sorumluluğunun başlaması için kefilin yazılı onayının alınması şarttır. Kredi kartı kullanımlarındaki kefalet, Borçlar Kanununda belirtilen adi kefalet hükümlerine tâbidir. Asıl borçluya başvurulup borcun tahsili için tüm yollar denenmeden kefilden borcun ifası istenemez. bu şekildi bir ibare var bu şekilde bir itirazım olabilirmi
teşekkürler
Borçluya karşı zaten başlatılmış takip vardır ki bu muhtemelen sizinle aynı takiptir. Dolayısıyla icra dosyasına itiraz dilekçesi verebilirsiniz tabiki ama diğer hususta bir sonuç alamazsınız. İtirazınız üzerine Tüketici Mah.nde itirazın iptali davası açılır. Burada da fahiş bir faiz varsa genelde bu rakam düzeltilir ve karar verilir.
Alıntı:
Av.DÖB rumuzlu üyeden alıntı
Borçluya karşı zaten başlatılmış takip vardır ki bu muhtemelen sizinle aynı takiptir. Dolayısıyla icra dosyasına itiraz dilekçesi verebilirsiniz tabiki ama diğer hususta bir sonuç alamazsınız. İtirazınız üzerine Tüketici Mah.nde itirazın iptali davası açılır. Burada da fahiş bir faiz varsa genelde bu rakam düzeltilir ve karar verilir.
hocam biraz fazla rahatsızlık verdim ama
icra takibi ikimizede aynı anda gönderilmiş borçlu emekli emekli maaşlarından kesebiliyorlarmı
ben icraya borçlunun emekli olduğunuş borcun ilk olarak ondan tahsil edilmesini isteyen bir dilekçe verebilirmiyim
yada nasıl bir dilekçe yazmalıyım
ilginize çok teşekkürler