Boşanmak İçin Yeterli Mi?
Bir arkadaşım şantaj yüzünden evleniyor. Nikahları yarın. Fakat arkadaşım derhal boşanmak istiyor. Evleneceği erkek, şimdiden şiddet uygulamaya başlamış durumda. Kızın kollarında, bacaklarında morluklar bulunuyor. Yarın evlenecek ve düğünleri Cumartesi akşamı olacak. Arkadaşım, düğün sonrası gördüğü ilk şiddetten sonra hastaneden rapor alıp, ailesinin evine dönmeyi düşünüyor. Fakat bu şiddete tanıklık eden büyük ihtimalle sadece erkeğin ailesi olacak ve mahkemede yalan söylecekleri çok açık.
Size sorularım şunlar;
1- Yarın evlenen bir insan, pazartesi günü boşanma davası açabilir mi?
2- Boşanma davasında gösterdiği rapor boşanma sürecini ne şekilde etkiler?
3- Bu durumda boşanamamaları mümkün mü?
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar
Re: Boşanmak İçin Yeterli Mi?
Evlenmeden gidip rapor alsın ve savcılığa bu şantajı da bildirerek şikayetçi olsun. Bu daha akla yatkın bir çözüm olu. Ama buna rağmen evlenirse de evliliğin iptalini talep edebilir. Bu durumda bu evlilik hiç yapılmamış gibi hüküm doğurur. Ancak rapor almayı unutmasın.
Kızın ailesinin bu şantaj olayından haberi yok. Ailesine isteyerek evlendiğini söylüyor.
Evlilik iptali için şantaj hakkında evlenmeden önce şikayetçi olması gerekli mi?
Ayrıca rapor evlendikten sonra alınırsa yine evlilik iptali söz konusu olur mu?
Bildiğim kadarıyla evlilik gerçekleşecek ancak düğünden sonra (pazar veya pazartesi) boşanma davası açılacak. Belirttiğim gibi dayak yediğini sadece erkeğin ailesi görebilecek ve onlarda çok büyük bir ihtimalle kızın yalan söylediğini söyleyecekler.
İlginiz için teşekkür ederim.
Saygılar
Ben Hukukİ Bİlgİm Olmamasina RaĞmen Şunu SÖylemek İstİyorum.bİr İnsan Hayatta Her Zaman DÜrÜst Olmali.evlenİp Dul Duruma DÜŞmesİ Aİlesİ Tarafindan Daha UtanÇla KarŞilanacaktir.yaptiĞi Hatalar Var İse Şayet Aİlesİne AÇikÇa Anlatmali.İnaniyorum Kİ Aİlesİ BaŞ Taci Edecektİr.dul Etİketİ De Yemeyecektİr. Saygilarimla
Evlenmeden önce savcılığa gidip suç duyurusunda bulunması çok daha uygun olur. Netice itibariyle şiddet göre göre evlenmesi mantıksız. yanlız savcılığa suç duyurunda bulunup şikayetçi olmadan önce hastahaneden rapor alması gerekli. ben onun yerinde olsam evlendikten sonra boşanma davası işine girmezdim. hem zahmetli hem de uzun bir süreç olur.
Alıntı:
denizbarış rumuzlu üyeden alıntı
Ben Hukukİ Bİlgİm Olmamasina RaĞmen Şunu SÖylemek İstİyorum.bİr İnsan Hayatta Her Zaman DÜrÜst Olmali.evlenİp Dul Duruma DÜŞmesİ Aİlesİ Tarafindan Daha UtanÇla KarŞilanacaktir.yaptiĞi Hatalar Var İse Şayet Aİlesİne AÇikÇa Anlatmali.İnaniyorum Kİ Aİlesİ BaŞ Taci Edecektİr.dul Etİketİ De Yemeyecektİr. Saygilarimla
Boşanma hallerinde utançla karşılanacak bir durum yoktur.
Somut olayda kişinin evlenmemesi gerektiği ve raporu aldıktan sonra şikayette bulunmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.
Utançla ilgisi yoktur tabi ki,
Bizim toplumumuzda insana vurulan etiketler vardır, bizim insanımız duruma bakıp yorumlar yapar, kendisi sorgular, yargılar, infaz eder. Burası Türkiye, hele küçük kendi halinde bir yerde yaşıyorsanız. Sizin utanacak şeyleriniz olmamasına rağmen, bakışlardan, duyduklarınızdan rahatsız olur suçlu modunda dolaşırsınız yeri gelir.