SSK dan gelen haksız kazanç dilekçesi
--------------------------------------------------------------------------------
Iyi günler bende babamdan dolayi dul ve yetim ayligi almaktaydim.daha sonra kendim emekli oldum emekli müracatimda birçok form doldurdum bunlarin için baska kurumdan veya baskasindan maas alip almadigim sorulan bir maddede vardi bende babadan dolayi dul ve yetim maasi (ssk) almakta oldumu belirttim buna ragmen bana kendi maasim baglandiktan sonrada tekrar dul ve yetim ayligida gönderildi ben belirttigim için yasaldir diye düsünerek aldim fakat daha sonra bana haksiz kazanç diyerek ssk borç çikardi
ve suanda onu kesmekte benim yasal haklarim nelerdir nerelere müracat edebilirim lütfen yardimci olursaniz çok sevinirim simdiden tesekkürler. (kendimde ssk emeklisiyim)
Re: SSK dan gelen haksız kazanç dilekçesi
Sn. Perper,
SSK dan emekli aylığı alan bir bayan, ssk dan babasından dolayı yetim aylığı alamaz. Emekli aylığınızın bağlandığı tarihten itibaren babanızdan dolayı almış olduğunuz yetim aylıklarını ssk ya faizi ile birlikte ödemek durumundasınız. Emeklilik müracaatınız sırasında babanızdan dolayı yetim aylığı aldığınızı ifade etmeniz, hem emekli olup, hem yetim aylığı almanıza olanak vermez. Sizin ssk ya bir dilekçe yazarak emekli olduğunuz babanızdan dolayı aldığınız yetim aylığınını kesilmesi gerektiğini bildirmeniz gerekir idi. Ayrıca emekli olmanızdan önce ssk lı olarak bir işte sigortalı olarak çalıyor idiyseniz çalışmaya başladığınız tarihten itibaren babanızdan dolayı aldığınız yetim aylığını iadesi gerekir. Yok isteğebağlı olarak prim ödeyipte emekliliğe müracaat etmiş iseniz yurkarıda belirttiğim gibi emeklilik tarihiniden sonra almış olduğunuz yetim aylıklarını ssk ya geri ödeyeceksiniz.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.