Eşim tarafından kasten yaralama
eşim beni elimden ve göğsümden bıçakla yaraladı ben olayı nasıl olduysa mahkemede aynen anlattım eşimden şikayetçi olmadığımı söyledim. ancak eşimle tekrar evliliğe devam etmek istiyoruz bu davanın beraatle sonuçlanması için ne yapmalıyım yada dilekçe ile dosyaya eşime iftira attığımı olayın başka türlü olduğunu yazarsam kabul görürmü
Re: Eşim tarafından kasten yaralama
Alıntı:
simetri rumuzlu üyeden alıntı
eşim beni elimden ve göğsümden bıçakla yaraladı ben olayı nasıl olduysa mahkemede aynen anlattım eşimden şikayetçi olmadığımı söyledim. ancak eşimle tekrar evliliğe devam etmek istiyoruz bu davanın beraatle sonuçlanması için ne yapmalıyım yada dilekçe ile dosyaya eşime iftira attığımı olayın başka türlü olduğunu yazarsam kabul görürmü
TCK’nun 86/3-a bendine göre kasten yaralamanın“eşe”karşı ayrıca 86/3-c bendine göre de silahla işlenmiş olması nedenleriyle şikayetiniz aranmaksızın (şikayetinizden vazgeçseniz bile)dava kamu davası olarak görülüp neticede verilecek ceza da yarı oranında artırılacaktır..
ilk ifadenizde beyan ettiğiniz olayın oluş şeklinin gerçekte farklı olduğu yönündeki iddianız halinde eşinizin size karşı iftiradan dolayı şikayet etme hakkı doğabileceği gibi aynı zamanda bu eyleminiz nedeniyle TCK’nın 206.maddesine dayanılarak hakkınızda “ Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmaktan dolayı da KAMU DAVASI AÇILABİLECEKTİR..
ben dosyaya dilekçe ile bunları beyan etsem olurmu mahkemenin huzurundamı söylemeliyim
Alıntı:
simetri rumuzlu üyeden alıntı
ben dosyaya dilekçe ile bunları beyan etsem olurmu mahkemenin huzurundamı söylemeliyim
Sanırım yazılmış olan cevabı okumadan yine aynı soruları yöneltmişsiniz.
Kasten yaralama suçunun silahla ve eşe karşı işlenmesi iki ayrı ağırlaştırıcı sebep teşkil eder.Ayrıca açılacak dava kamu davası olup şikayet aranmaz.