-
Anlaşmalı boşanma
Eşimle boşanmak istiyoruz. Anlaşmalı boşanmaya karar verdik. Boşanmada benim herhangi bir kusurum yok. O benimle yaşamak istemediği için boşanmak istiyoruz. Zaten uzun bir süredir ayrı yaşıyoruz. Anlaşmalı boşanmada benden çok düşük bir miktar tazminat (1000 YTL) ve düşük bir miktar nafaka (100 YTL)talep ediyor. Ayrıca çocuğun velayetini de ona bırakacağım. onun için de iştirak nafakasında anlaştık (250 YTL). Sorum şu; ben cüzi bir miktar dahi olsa tazminat ve nafaka ödemeyi kabul etsem bu benim kusurlu taraf olduğum anlamına mı gelir? Baştan hiç nafaka istemese daha sonra isteyemeyeceğini siteden okuduklarımdan öğrendim. Fakat nafaka almaya başladıktan sonra nafaka miktarını daha sonradan arttırmak isteyebileceğini ve bunun için dava açabileceğini de öğrendim. Şuan için bu kadar düşük miktarda nafaka ve tazminat ödemek bana zor gelmiyor. Ama daha sonra bunu arttırabileceğini düşününce tazminatı ve nafakayı kabul etmek istemiyorum. Daha sonra nafaka miktarını enflasyon miktarından daha fazla arttıramayacağı gibi bir ifade koymak sorunu çözer mi yoksa ne yazarsak yazalım bu nafaka mahkeme kararıyla artabilir mi? Aylık gelirim 2200 YTL civarında eşim çalışmıyor anne babasıyla yaşıyor. saygılar.
-
Re: Anlaşmalı boşanma
Evet, nafakanın ileride artırılmasını talep etmek mümkündür ancak hakim talep edilenle bağlı değildir, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarını araştırarak gerekli görürse hakkaniyete uygun bir miktar tayin edecektir. Protokole koyacağınız şart da eşinizin artış istemesini engellemeyecektir, muhtemel bir artırım davasında ekonomik durumunuzun talep edilen artışı karşılamaya elverişli olmadığını ispat etmek olacaktır. Hukuki süreçte profesyonel yardım almanız yararınıza olacaktır.
-
Cevabınız için teşekkürler. Bu durumda nafakayı kabul etmemek en iyi çözüm. Çünkü ben boşanmada kusurlu değilim. Karşı tarafın verdiği yanlış kararın ömür boyu ceremesini benim çekmem adil değil. Zorla benimle evlen demedim ya istemiyorsa teklifimi reddetseydi. Şimdi ben evlendiğime pişmanım nafaka istiyorum demesi uygun birşey değil. Çocuğa bakmakla yükümlüyüm. Ona bir itirazım olamaz.
-
Bu arada, anlaşmalı boşanmada nafaka ödemeyi kabul etmeniz, kusurlu olduğunuz anlamına gelmez. Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların kusuru irdelenmez.