Hukuk öğrenimi görürken farklı olmak için ne yapılmalı?
Hukuk Fakültesi okurken ne gibi icraatlar yapılmalı ki ileride bize getirisi olsun... Örneğin 1. sınıfta bir hukuk öğrencisi ne yapabilir? Yada 2... Sizce okul devam ederken bir avukatın yanında ufak tefek işler görmek mantıklımı ? Ve Yaz tatilleri nasıl değerlendirilebilinir?
şimdiden teşekkürler...
Re: Hukuk öğrenimi görürken farklı olmak için ne yapılmalı?
Bir avukatın yanında çalışmayı medeni usul hukuku ve icra iflas hukuku derslerini görmeden tercih etmenizi önermem zira aksi takdirde sadece gördüklerinizi ezberleyeceksiniz kafanızda doğru yerlere yerleştiremeyeceksiniz. Oysa İngilizce kursuna devam edip advange derecesinde ingilizce öğrendikten sonra hukuk ingilizcesi öğrenmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bundan sonrada yazları için büyük şirketlerin hukuk departmanlarında ücretsiz yaz stajı başvurularında bulunmanızda büyük yarar var. Şimdiden başarılar, önünüzde uzun ve yorucu bir yol var.
Mezun olmuş biri olarak şunları söylemek isterim; eğer sorumluluk sahibi bir insansanız sene içerisinde zaten boşluğunuz kalmaz.Günleriniz ders tekrar ederek,vize ve finallere hazırlanarak geçer.Yazları ise; ne kadar başarılı bir insan olursanız olun bütünlemeye kalabilirsiniz.Çünkü okuluna göre zorlu dersler vardır. Mezuniyetin ardından düşündüğünüz alana göre bence ufaktan yolu çizmek gerekir diye düşünüyorum.Mesela bana göre büronun kokusunu almak bile farklı bir şey,bir deneyimdir diye düşünüyorum.Evet belki uygulama ile teori bazen farklılık arzediyor; ama deneyimi kazanmak teoriden de kopmak olmamalı elbet...Ya da hakimlik savcılık düşünüyorsanız bilhassa sınavda çıkan derslerden temeli çok sağlam tutmak gerekir.Yalnızca ders olarak görmek değil,hayatın parçası haline getirmek gerekir belki de biraz..
1. sınıf için dersleri düzenli takip etmek yeterli,özellikle anayasa ve medeni hukuk derslerinde devamlılık sart.2. sınıfa gecerken ise hakimlik savcılık sınav kitaplarından temin edip 1. sınıf konularını tekrar edebilirsin.3 ve 4. sınıflara devam ederken bir avukatın yanında bazı islere yardımcı olmak mezun olduktan sonra avantaj saglayacaktır.
Alıntı:
Ozan Uğurlu rumuzlu üyeden alıntı
1. sınıf için dersleri düzenli takip etmek yeterli,özellikle anayasa ve medeni hukuk derslerinde devamlılık sart.2. sınıfa gecerken ise hakimlik savcılık sınav kitaplarından temin edip 1. sınıf konularını tekrar edebilirsin.3 ve 4. sınıflara devam ederken bir avukatın yanında bazı islere yardımcı olmak mezun olduktan sonra avantaj saglayacaktır.
saolun arkadaşlar şimdiden bize yardımcı olmanız bizi çok sevindirir. Birinci sınıf öğrencisiyim ve ilerde hakimlik savcılık düşünüyorum. Bana şimdiden ne önerirsiniz?
Sevgili Ozan arkadaşımızın da söylemiş olduğu gibi,
Hakimlik Savcılık sınav kitaplarını alabilir ve 1. sınıf derslerine paralel olarak o kitapları da takip edebilirsin. Ama henüz 1. sınıftasın ve cok da acele etmemeni tavsiye ederim.