Re: Boşanma ile ilgili yardım istiyorum
Alıntı:
xexfxex rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle iyi günler diliyorum.3 yıllık evliyim ve 2 yaşında bir oğlum var.boşanmak istiyorum şiddetli geçimsizlikten dolayı ama oğlum henüz ufak olduğu için babası olarak onu düşünmek zorundaydım.şimdiye kadar bekledim.şiddetli geçimsizliğin nedeni kayınvalidem karımın annesi.dengesiz dir kendisi hastadır yani.pasiflora kullanıyor devamlı.bizim alt katta oturuyor.ve eşimden bu yüzden cok kavga ediyoruz.artık saygı ve sevgi kalmadı zaten.özellikle sorum şu 1.oğlum 2 yaşında velayeti kim alır.2.bu dava ne kadar sürer.boşanınca cocuk eşimde kalırsa annesi bakıcak ama kayınvalidem devamlı ilaç kullanıyor.bu velayette önemlimidir.acil yardım bekliyorum lütfen.
1-Çocuğun velayetinin kime ait olacağı "çocuğun menfaati" gözetilerek mahkeme tarafından kararlaştırılır.
2-Bu davanın ne kadar süreceğini kestirmek güçtür.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
1-Çocuğun velayetinin kime ait olacağı "çocuğun menfaati" gözetilerek mahkeme tarafından kararlaştırılır.
2-Bu davanın ne kadar süreceğini kestirmek güçtür.
peki bu süre zarfında cocuk kimde kalıyor.ayrıca oğlumu babaannesi büyüttü yani annem büyüttü.zaten boşanıncada mahkeme bana verirse babaannesi bakıcak.çünkü bende eşimde çalışıyoruz.ya onun annesi ya benım annem bakıcak.annesinin durumu ortada bunlar velayette önem teşkil edermi sizide rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın.
Alıntı:
xexfxex rumuzlu üyeden alıntı
peki bu süre zarfında cocuk kimde kalıyor.ayrıca oğlumu babaannesi büyüttü yani annem büyüttü.zaten boşanıncada mahkeme bana verirse babaannesi bakıcak.çünkü bende eşimde çalışıyoruz.ya onun annesi ya benım annem bakıcak.annesinin durumu ortada bunlar velayette önem teşkil edermi sizide rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın.
Dava sonuçlanana kadar mahkeme velayete ilişkin ; çocuğun kimin yanında kalacağına çocuk yanında kalmayan tarafın çocukla münasebetlerinin nasıl olacağına karar verecek.
Diğer anlattıklarınızı mahkeme takdir edecek. Size usulü söyledim. ÇOCUĞUN MENFAATİ asıldır.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Dava sonuçlanana kadar mahkeme velayete ilişkin kararını verip, çocuğun kimin yanında kalacağına çocuk yanında kalmayan tarafın çocukla münasebetlerine ilişkin karar verecek.
Diğer anlattıklarınızı mahkeme takdir edecek. Size usulü söyledim. ÇOCUĞUN MENFAATİ asıldır.
teşekkürler...
merhaba mehmet bey ismim lisan;gecenlerde sizi aynı konuyla ilgili rahatsız etmiştim.bir sorum daha olacak;çocugun menfaati ve aile bireylerinin görmesi ile ilgili.benim eşim üvey ailesi tarafından öz annesinden uzaklaştırılmış ve 21 yasına kadar da bu konu saklanmıştır.takii ben ögreninceye kadar ben bu konuyu hakime anlatmıs olsam vede öz annesinin aleyhime tanıklığını kullansam çocugumun velayeti konusunda bana yardımcı olurmu? (oğlum 1 yasında)