Mezarda elektrik borcu olurmu?
Öncelikle, herkese merhabalar. Yardımınızı istediğim konu, biraz karışık, bu işleri bilmediğim içinde, sizlerin yardımlarını bekliyorum. Bugün 2. İcra Müdürlüğünden "ilamsız takiplerde ödeme emri" diye bir tebligat geldi. Tebligatta, dedemizin tahminen, 1985-1995 yıllarında kiracı olarak bulunduğu işyerinde, çeşitli zamanlara ait muhtelif faturalarla elektrik borcu olduğunu ve bunun ödenmesi gerektiğini bildiriliyor. Ancak garip olan bazı şeyler var; 18,06,1984 tarihinde başlayan fatura borçları, sırasıyla; 1984'de 1, 1989'da 2, 1990'da 2, 1991'de 2, 1992'de 4 fatura, toplamda 11 fatura ile, (8 senede) toplam, 2,52 YTL. ödenmemiş borç gözüküyor. Buraya kadar olan borçları; 8 sene boyunca ödeme olmadığı halde, niçin elektriği kesmediklerini, sormuyorum ve, ödenmemiş olabileceğini düşünüp bu borcu kabul edebileceğimi farzediyorum. Bu arada dedemizin 29,02,2000 tarihinde öldüğünü belirteyim ve şimdi size, son faturayı yazıyorum. Tebligattaki son fatura 21,04,2004 tarihine ait (öldükten 4 sene sonrasına), ve 6,109,10 YTL tutarında. Öldükten 4 sene sonrasına denk gelen bir tarihteki ödenmemiş faturada bu tebligata ekleniyor, ve toplamda, faizlerle, KDV ile birlikte 12,734,77 YTL.lik bir borç çıkartılıyor. Gülmemmi yoksa, ağlamammı gerektiğini bilmediğim bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim, ilgilenir ve bilgi verirseniz, ne yapmam gerektiği yönünde yol gösterirseniz çok sevindirisiniz. Şimdiden teşekkürler.
Re: Mezarda elektrik borcu olurmu?
Sayaç kimin adına? Dedeniz öldükten sonra, elektrik abonesi değişti mi?
Re: Mezarda elektrik borcu olurmu?
Tebligata göre, 2004 yılındaki faturada dahil edildiğine göre, sayaç hala onun üstüne görünüyor. Ama Dedem sanırım, 1994-1995 yıllarında işi bırakmıştı. İşi bıraktıktan sonra, binayı terkettikten sonra, o işyerinde ne yapıldığını bilmiyorum. Daha doğrusu işyeri dediğimiz, bir apartmanın alt katında, tek başına çalıştığı, ufak bir atelye idi. 8 senelik borç faturalarının toplamının 2,52 YTL. olduğu görüldüğü üzere ne kadar küçük bir işyeri olduğu aşikardır. En son 1992 yılında fatura olduğunu baz alırsak, o tarihten 12 yıl sonrasına kadar fatura gözükmüyor. Sanırım, dedem işyerini boşalttıktan sonra, orada bir daha bişey yapılmamış. Bizede ölümünden önce vede sonrasında işyerinin mülk sahibi tarafından, herhangi bir borç veya alacak konusunda, herhangi bir bilgi, herhangi bir şikayet gelmemiştir. Sadece 2001 yılında, üye olduğu esnaf ve sanatkarlar derneği, madeni eşya sanayi derneği gibi bir kaç yerden aidat ödemesi için uyarıldığımızda, dedemizin 2000 yılında öldüğünü belirtip, üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmiş, kalan borçları ödeyip, kapanış vermiştik. Ayrıca, o güne kadarki kapanış verilmediği için oluşan maliye borcunuda çıkartıp, onuda ödemiştik. Ama gerçekten elektrik sayacı aklımıza gelmemişti.