Re: Yıllık izin hakkında....
İzne çıktığınız ayın ücretini peşin mi aldınız? sorunuz pek açık değil gibi.
[quote=pekin;128105]
Dolayısı ile önce çalışıp sonra para alıyorum.
[quote]
Eder,ancak bu talep edeceği para,izinde geçirdiğiniz sürenin karşılığı değil,ihbar tazminatı olabilir.Anlattıklarınızdan izin dönüşü istifa edeceğiniz,ama işvereninizin bundan haberi olmadığı sonucu çıkıyor.
Çalışma süreniz 6aydan fazla olduğu için 4 haftalık ihbar süresine uymanız gerekir.Uymamanız durumunda ihbar tazminatı ödemek durumunda kalabilirsiniz.
saygılar
Merhaba,
Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
yıllık izne çıktığım ayın parasını almadım. İşe 1.03.2007 d3 başladım ve ilk maaşı 31.03.2007 de aldım. Dolayısı ile önce çalışıp sonra maaş alıyoruz.Bu ay yıllık izne çıktım ama bu ayın maaşınıda ayın son iş günü alacağız.
Yönetcimin iş aradığımdan bilgisi var ihbar süresini zorunlu kılmayacağını iletmişti. Ancak yıllık izin parasının insan kaynakları tarafından talep edilebileceğini iletiyor. Ben henüz izne çıktığım ayın parasını almadığım için geri ödeyecek bir para olmadığını ilettim. Bu gün insan kaynakları ile görüşeceklerini ilettiler. Bu nedenle hukuki dayanagını ögrenmek istiyorum.
Ücretsiz izin kullanmışsınız.Bu durumda maaşınızı ödemenizi yaparken çalışmadığınız,ücretsiz izinde olduğunuz süreyi keserek ödemeleri gerekir.