İşten çıkarılma gösterilmesi
Merhabalar;
4 senedir özel bir sirkette calisiyorum. ancak sigorta sorgulamasi yaptigimda 2006 - 9. ayda isten cikarilma gösterilmis. sonra yine ödenmeye devam edilmis. bununla ilgili bana herhangi bir bilgi verilmedi veya onay alinmadi. 2 ay sonunda askere gidecegim. bu durumda askerlik tazminat haklarim devam eder mi. yoksa haksiz durumda kalip 1 senelik calisan olarak mi tazminat alirim.
yardimlariniz ve önerileriniz icin simdiden tesekkürler.
Re: isten çikarilma gosterilmesi
Alıntı:
magdur2 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
4 senedir özel bir sirkette calisiyorum. ancak sigorta sorgulamasi yaptigimda 2007 - 9. ayda isten cikarilma gösterilmis. sonra yine ödenmeye devam edilmis. bununla ilgili bana herhangi bir bilgi verilmedi veya onay alinmadi. 2 ay sonunda askere gidecegim. bu durumda askerlik tazminat haklarim devam eder mi. yoksa haksiz durumda kalip 1 senelik calisan olarak mi tazminat alirim.
yardimlariniz ve önerileriniz icin simdiden tesekkürler.
2007 9. ay? Bu gün 9. ayın ilk iş günü, bütün bunlar nasıl oldu?
pardon, 2006 - 9 ay olarak düzelteyim.. :mahcup:
Eğer işveren aynı firma ise,çıkış-giriş tarihleriniz arasında bir boşluk yoksa kıdem tazminatınız yönünden bir sorun çıkmayacaktır.
saygılar
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Eğer işveren aynı firma ise,çıkış-giriş tarihleriniz arasında bir boşluk yoksa kıdem tazminatınız yönünden bir sorun çıkmayacaktır.
saygılar
çikis tarihi
30/09/2006
tekrar giris tarihi
2/10/2006
olarak görünüyor.
sanirim bir sorun cikmayacaktir.
tesekkürler.
Re: İşten çıkarılma gösterilmesi
Bu sizin başınıza gelen olaya uygulamada sıkça rastlanıyor. İşçiler buna "işveren beni girdi çıktı göstermiş" diyorlar.İşverenlerin bunu yapmasının çeşitli nedenleri var.Eğer fiilen işten çıkış yapmadığınız halde işten çıkış yönünde hakkınızda işlem yapılmış ise en etkili ve kesin yol, işyerinizin bağlı bulunduğu sigorta müdürlüğüne, durumunuzu burada anlattığınız gibi yazılı hale getirip, iadeli tahhütlü posta veya aps ile göndermek ya da bizzat vermektir.