Re: Boşanmada borç paylaşımı
Alıntı:
sayın rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben 2 yıllık evliyim. Eşimle aileler konusunda problemler yaşamaya başladık, şiddetli geçimsizlik.
Ayrılmak istiyorum ancak bir problemim var. Almış olduğumuz tüm krediler benim ve aile fertlerimin adına ...ne yapabilirim.
ayrılma sonucunda tüm borçlar, paylaşılacak mı??
ne gibi bir uygulama sözkonusudur.
evdeki eşyalar ne şekilde dağıtılacak.
bu konuda yardımlarınızı rica edeceğim.
saygılarımla,
:(
anlasmalı bosanma ile bir protokol imzalarsınız bu protokolde de malların nasıl paylasılacagını borcların nasıl paylasılacagını duzenlersiniz
eger bir avukattan yardım alırsanız bu isi cok rahat ve sorunsuz bir sekilde atlatırsınız
eger anlasmalı bosanma ile ilgili ayrıntılı bilgi ve yardım isterseniz onu da acıklayabilirim!
Alıntı:
Av.Aykut Toklu rumuzlu üyeden alıntı
eger anlasmalı bosanma ile ilgili ayrıntılı bilgi ve yardım isterseniz onu da acıklayabilirim!
Sn. Avukatım, lütfen açıklayın...
açıklarsanız çok iyi olur.
yardımlarınız için teşekkürler.
Anlaşmalı boşanmanın şartları
1- Evlilik en az bir yıl sürmüş olmalı,
2- Eşlerin bizzat başvurması yada eşlerden birisinin başvurması halinde duruşmada diğer eşin kabul etmesi,
3- Eşlerin bizzat dinlenmesi
4- Eşlerin boşanma taleplerini hiç bir baskı ve etki altında kalmadan serbest iradeleri ile verdikleri konusunda hakim üzerinde kesin bir kanaatını oluşması,
5- Mali konularda ve çocukların velayeti konusunda eksiksiz ve tereddütsüz olarak eşlerin anlaşması halinde anlaşmalı boşanma hükümlerine göre karar verilmelidir.
boşanma protokolünde yer alabilecek mali konular
1- Eş için Yoksulluk nafakası
2- Çocuk var ise iştirak nafakası
3- Tedbir nafakası
4- Maddi ve Manevi Tazminat
ancak mutlaka bir avukattan yardım alın bu konu uzerine ozel uzmanlıgı olan avukatlar vardır irtibata gecin size yardımcı olacaklarına eminim...