Askeri ceza kanunu 63/1-a
Merhaba
elimde bir mahkeme kararı var.
Bu karara göre ben 63/1-a maddesine göre 3 aydan sonra gelenler cümlesi ile bakaya kalma suçunu işlemişim . Ancak görevsizlik nedeni ile askeri mahkeme davayı bakırkoy 1 . sulh ceza mahkemesine göndermiş ve orasıda beni duruşmaya çağırıyor.
Elimdeki karar kağıtlarına göre ( askeri mahkemenin aldığı ancak yetkisizlikten bakırkoye yolladığı . not : kamu davası olduğuda belirtiliyor )
29.08.2002 tarihinde son yoklamsını yaptırarak sevke tabi tutulduğu ağustos 2005 dönemine ilişkin olarak trt vasıtasıyla yapılan tebligat mahiyetindeki ilanlara riayet etmeyerek aralık 2005 döneminde de bu durumu sürdürerek 20,02,2006 tarihinden kendiliğinden askerlik şubesine başvurarak ifadesini vermiştir. Ancak yasal ve haklı bir mazeretinin bulunmadığını tespit edilerek 01.08.2005 ve 20.05.2006 tarihleri arasındaki temadi eden ve kendiliğinden gelmekle son bulan bakaya kalmak şucunu işlediği iddasıyla dava açılmıştır.
şimdi benim mahkemedeki durumum ne olacak
bu maddeye baktığımda pek çok detay görüyorum
para cezası vb . ancak hapiste söz konusu .
Ayrıca trt yi izlemek gibi bir alışkanlığım olmadığı için zaten böyle bir uyarıyı görme imkanım yoktu.
Sizce mahkeme kararı ne olur ve nasıl bir yol izlemeliyim . Tek mi gidilir , öncesinde bir savunma hazırlanmalı mı ? avukat tutmalı mı ?
ilginize teşekkür ederim.
Re: Askeri ceza kanunu 63/1-a
Yedek subay adaylarına kanunen TRT ile tebligat tapılır. Bu bir gün değil tekrarlı bir yayındır ayrıva aynı tebligat Asal sitesinede konulur askerlik şubelerinde de mevcuttur. İlanen tebliğ olduğundan yasaldır. İstisnası yurt dışında olmak veya o dönemler içerisinde tutuklu hastahanede yatıyor olmaktır. Benin TRT izleme alışkanlığım yok geçerli mazeret değildir . Aynı tebligat dediğim gibi farklı adreslerden de ki buna radyo da dahildir yapılmaktadır.
Cezanız para cezası olacaktır.
Merhaba
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim . Tabiki TRT yayını ve diğer konularda haklısınız ben sadece içinde bulunduğum durumu anlatmak istedim . Peki hakim e özel bir savunma veya avukatla gitmeye gerek var mı yoksa elimi kolumu sallayarak gidebilirmiyim . Birde son bir sorum olacak mahkeme sonrası askere alma diye birşey söz konusu olurmu yani hazır gelmişken dur birde askerliğini yaptıralım . Son durum ne derseniz en son askerlik şubesinden aldığım rapor karşılığında aralık celbine kadar tecilli gözüküyorum ( yedek subay sınavına giremedim iiçn 9
tekrar teşekkürler.
Vallahi ben her zaman savunma en kutsal olgudur derim. Savunmayı da bu konunun meslek erbabı sayılan Avukatlar aracılığı ile insanların kullanmasının zorunlu olmasını uygarlığın temeli kabul ederim. Ancak Türk hukuk sistemi benim bu kabulümü hiç bir zaman göz önüne almaz. Belkide o yüzden AHİM de kazandığımız dava sayısı sıfırdır. Kazandıklarımız devletin temel ilkeleri ile ilhgili olanlardır yani Türban v.s. Malum hükümet onuda halletmek üzere ya bu konumuz dışı...
Sallanıp gidebilirsiniz. Otobüs veya taksiyle olmadı kendi aracınızla gidebilirsiniz. Oluş ve kabulu tam bilmeden sonuç üzerinde yorum yapmak yanlış olur. Tecilliyseniz teciliniz devam edecektir. Unutmayın ki yargılandığınız olay bir ceza davasıdır. Hadi gelmişken şuda olsun denmez. Devlete yakışmaz. İki konu bir birinden ayrıdır. Askerlik şubeniz gelmişken sevk edelim deme hakkına sahipti o da yasalar gereği tecil etmiş. Şimdi aynı yasaların farklı maddesi uyarınca yargılanıyorsunuz olay budur.