-
Velayet
Bir yıl önce boşandım. Mahkeme velayeti bana verdi. Babanın kişisel ilişki kurması için ayın 1. ve 3. hafta sonlarında yatılı olarak, yazın 1 ay, şubat tatilinde 15 gün verdirler. Oğlum 3 yaşında.
Sorunum şu: işim gereği yılda 3 yada 4 dafa bayi toplantıları nedeniyle şehir dışında olmam gerekiyor. Oğlumu da bakıcısı ile beraber yanıma alıyorum. Bu toplantılar bazen eski eşimin görüşme günlerine denk geliyor. Benim şehir dışından dönmem mümkün olmuyor. Eski eşim o tarihlerde evde olmaz isem tekrar velayet için dava açacağını, benim suçlu duruma düşeceğimi söyleyerek beni tehtit ediyor. Amaç çalıştığım iş yerinden ayrılmamı sağlayıp beni zor duruma düşürmek. Ben ne yapabilirim. Yılın belli zamanları iş toplantıları ya da tatil için şehir dışında olmaya hakkım yok mu? Yasal olarak zor duruma düşmemek için ne yapabilirim? Evde olmayacağım zamanları resmi bir yolla bildirip görüşme günlerini değiştirme şansım yok mu?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İşimden ayrılmak zorunda kalırsam geçinmem ya da yeni iş bulmam çok zor.
-
Re: Velayet
Dava açarak çocukla babası arasındaki şahsi ilişkinin yeniden tesis edilmesini talep etme hakkınız bulunmaktadır. Lütfen bir meslektaşımdan hukuki yardım alınız.