Re: evsahibim evi satıyormuş
Kira sözleşmesi tapuya şerh edilmemişse yeni maliki bağlamaz. Yeni malik iktisap tarihinden itibaren, bir ay içerisinde ihtarname ile sizi keyfiyetten haberdar edip; toplam 6. ayın sonunda Tahliye Davası açabilir.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Kira sözleşmesi tapuya şerh edilmemişse yeni maliki bağlamaz. Yeni malik iktisap tarihinden itibaren, bir ay içerisinde ihtarname ile sizi keyfiyetten haberdar edip; toplam 6. ayın sonunda Tahliye Davası açabilir.
Çok teşekkür ederim ama hukuk terimlerinden çok fazla anlamıyorum biraz daha açık ifade edebilirseniz memnun olacağım:)
Alıntı:
duyguyksl rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim ama hukuk terimlerinden çok fazla anlamıyorum biraz daha açık ifade edebilirseniz memnun olacağım:)
Evinizi satın alan kişi satın aldığı tarihten itibaren size bir ay içinde ulaşacak şekilde noterden ihtar gönderir ve evi boşaltmanızı ister. Eğer boşaltmazsanız, evi aldığı tarihten itibaren 6. ayın sonunda mahkemeye başvurarak tahliye davası açabilir....demek istemiştim.
Alıntı:
Evinizi satın alan kişi satın aldığı tarihten itibaren size bir ay içinde ulaşacak şekilde noterden ihtar gönderir ve evi boşaltmanızı ister. Eğer boşaltmazsanız, evi aldığı tarihten itibaren 6. ayın sonunda mahkemeye başvurarak tahliye davası açabilir....demek istemiştim.
Sanırım şu an sıkıntı etmem gereken bir durum yok bu konuyla ilgili,bütün bu işlemler yaza kadar sürer tahminimce zaten okullar kapandığında taşınmak niyetindeyim.:)tekrar teşekkürler Mehmet Bey:)
Alıntı:
duyguyksl rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım şu an sıkıntı etmem gereken bir durum yok bu konuyla ilgili,bütün bu işlemler yaza kadar sürer tahminimce zaten okullar kapandığında taşınmak niyetindeyim.:)tekrar teşekkürler Mehmet Bey:)
Kesinlikle rahat ol!
Alıntı:
Kesinlikle rahat ol!
:p
kontratımız yok ve ev sahibi evi satıyor
öncelikle şimdiden teşekkür ederim.
benim problemim;
01,08,2007 tarihinden itibaren kiralamış olduğum ev ile ilgili ev sahibim kontrat yapmadı yapmak istemedi evi kiraladığım zaman depozito ve kirayı verdim ayrıca 01,09,2007 tarihinde 2. kiramı verdim ve bugün 09,09,2007 tarihinde sabah ev sahibim arayıp aile büyüklerinden birisinin hasta olmasından dolayı paraya ihtiyacının olduğunu ve evi satacağını belirtti bu nedenle evi boşaltmamı istedi 40 gün önce evi tutarken 4 yıllık sözlü bir anlaşmamız vardı, 15 gün önce ilk çocuğumuz dünyaya geldi bu süreçte yeni bebeğimizin olması ve iş yerinden izin alamamam da üstüne eklenirse bu şartlarda evden çıkmak istemiyorum, ama kontratımız olmadığı gibi kirayı mahalle bakkalına elden verip ev sahibine ulaştırıyorum bu konuda yasal olarak ne yapabilirim.
saygılarımla
selahattin karaca
:(
Re: Evsahibim evi satıyormuş
Kanundaki tahliye nedenleri arasında "evin satılacak olması" yoktur.
Ev satılırsa yeni sahibi aldıktan sonra 30 gün içinde yazılı ihtarla bildirirse 6 ay sonra kendisinin, eşinin veya çocuklarının ihtiyacı nedeniyle tahliye davası açabilir.
Her ev sahibi kira döneminin sonunda kendisinin, eşinin veya çocuklarının ihtiyacı nedeniyle tahliye davası açabilir. (01.08.2008)
Her iki tahliye davası da en az birkaç ay süreceğinden en az 1 yıl oturmaya devam edebilirsiniz. Yukarıdaki yollardan biri izlenirse 4 yıl oturmanıza imkan yok.
Ancak kötü niyetli ev sahibi kiraları almadığını iddia ederek icra takibi yapar veya noterden ihtar çekerse 7 gün içinde itiraz etmeniz gerekir.
Etmezseniz, borcu kabullenmiş olursunuz, 30 gün içinde ödemezseniz temerrüt nedeniyle derhal tahliye davası açabilir.
Kira ve depozitoları teslim ettiğinize dair ev sahibinden belgeniz var mı? Bakkala verdiğiniz para ev sahibine verilmiş sayılmaz. İleride sorun çıkarabilir.
Ev sahibinin banka hesabına veya ev sahibine elden belge karşılığı vermenizde fayda var. Ev sahibi elden almayı kabul etmiyorsa noterden ihtar çekip kira ödeme yerini veya hesap numarasını bildirilmesini talep edin.
Kiralarınızı zamanında ödemeye dikkat edin.