Cezanın İptali için AİHM'e şikayet
Sayın Avukatlar,
Ben sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Eşimden 15 Mart 2007'de şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandım. Eski eşim, Nisan 2007'de beni Okul Müdür Vekili ile ilişkim olduğu gerekçesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti. Şikayeti sırasında internet çıktıları ve cep telefon görüşmelerini telil gösterdi. Yapılan soruşturma neticesinde ben ve Okul Müdürü kınama ve sürgün cezası aldık. Yaptığım araştırma sonucunda sunduğu delillerin "İletişim Hakkına Müdahele" olduğu gerekçesi ile delil olmadığını, ayrıca internet çıktıların ve cep telefonu mesajların da delil olamıyacağını öğrendim.
Ben bu olayı AHİM'e taşımayı düşünüyorum. Gerekçem; bir bayanın özel hayatını elde tutulur olmayan delillerle cezalandırılması dayanağıdır. Ben okulda öğrencileri ve velileri tarafından son derece saygı duyulan ve işini layıkı ile yapan bir öğretmenim.
Bu konuda bana yol gösterirsenin çok memnun olurum
Saygılarımla.
Re: Cezanın İptali için AİHM'e şikayet
Sn. berlinerin, boşanma tarihiniz şikayet tarihinden daha önce olduğu göz önüne alındığında, eski eşinizin göstermiş olduğu bu deliller hukuka aykırılık taşımaktadır. Soruşturma neticesinde disiplin cezası almanız dolayısıyla, öncelikle idare mahkemesinde, tesis edilen idari işlemin iptalini talep etmeniz gereklidir. AİHM'ye başvurmak için şartlar oluşmamıştır. Avukatınıza danışmanız önerilir.
Meslektaşım
Kendi davası AİHMde kabul edilen eski bir meslektaşın olarak şunları söyleyebilirim.
Şu anda hiçbir konuda AİHMe gidemezsin.İç hukuku bitirmen gerekmekte.
İdarenin verdiği ceza ile ilgili idare mahkemesine dava açman gerekmekte ve bunu da belli bir süresi var.Bu süreyi geçirirsen dava hakkın düşer.Dava açma süresi cezanın tebliğinden itibaren başlar.Süreyi geçirmemişsen çabuk bir avukatla görüş,İdare mahkemelerinin dava masrafı düşüktür.
Boşandığınız eşinizin Özel hayatın gizliliğini, v.s yi ihlal ettiğine inanıyorsan,Avukatın C.savcılığına suç duyurusunda bulunsun.
Ayrıca hukukdışı delillere dayanarak hakkında işlem yapanlarla da uğraşmak istiyorsan,ömürboyu sürülmeyi göze alman gerekmekte.
Ben İlçe M.Eğ.Md,Kaymakam,İl M.Eğ.Md ve Valinin hakkından geldim ama yasadışı sürgünümü çözemedim.Emekliliğimi istedim kurtuldum.Ya siz ne yaparsınız?
Not:1999 da yapılmış sürgün ile ilgili davada iç hukuku 6 yıl 15 gün sonra bitirebildim.AİHM ondan sonra.
Kolay gelsin
sayın berlin
gerekli bilgi paylaşımını avukat beyler güzel bir uslüp ile yapmışlar.A.İ.H.M olgusuyla gelen güvenin , iç hukuk kavramıyla nasıl yıkıldığı duygusunu bende yaşamış biri olarak ,sizi çok iyi anlayabiliyorum ancak herşeyde olduğu gibi telafinin hukukta da zor olması zaten bi kaçınılmaz.kolay gelsin!