Boşandığın eş ile tekrar evlenmek
3 yıl önce boşandığım eşim ile tekrar evlenmeye karar verdik. Yalnız çalışmamı istemiyor. Evli olarak başladığım işyerinde hiç soyadı değişikliği yapmadan 8 yıldır çalışıyorum. Nikahımız olduktan sonra evlilik nedeni ile ayrılmam halinde tazminat alabilirmiyim? Cevaplarsanız çok memnun olurum.
Re: Boşandığın eş ile tekrar evlenmek
Evet alabilirsiniz,
sonuçta yapacağınız bir evlilik olması yasal olarak yeterli, eşinizin eski eşiniz olup olmadığı yasada aranan bir koşul değildir.
Saygılarımla,
Eşimden boşanmak istiyorum fakat bana ve aileme karşı tehtit alıyorum.Öncelikle suç duyurusunda bulunmak istiyorum.Nasıl ve ne yazmalıyım.Lütfen yardımcı olurmusunuz.
Dilekçenin özel bir şekli yok. Bulunduğunuz yerin savcılığına hitaben bütün olan biteni ayrıntısıyla anlatan bir dilekçe yazın, şikayet ettiğiniz kişilerin adres ve telefon bilgilerini verin, konuyla ilgili şahitleri ve adreslerini de dilekçede belirtin.
Gerek şikayet ettiğiniz kişileri gerekse tanıkları savcılık istediği zaman kolayca bulabilsin. Durum bundan ibaret.
Bu işlemler bir yandan devam ederken bir yandan da boşanma davası açabilirsiniz.
Saygılarımla,
ilginiz için teşekürler kaç gündür ne yapıcağımı bilmiyordum
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
Dilekçenin özel bir şekli yok. Bulunduğunuz yerin savcılığına hitaben bütün olan biteni ayrıntısıyla anlatan bir dilekçe yazın, şikayet ettiğiniz kişilerin adres ve telefon bilgilerini verin, konuyla ilgili şahitleri ve adreslerini de dilekçede belirtin.
Gerek şikayet ettiğiniz kişileri gerekse tanıkları savcılık istediği zaman kolayca bulabilsin. Durum bundan ibaret.
Bu işlemler bir yandan devam ederken bir yandan da boşanma davası açabilirsiniz.
Saygılarımla,
peki,eski eşin tehditleri şahitlendirilemiyorsa,bu tehditleri yalnızken savuruyorsa ne yapılabilir?
Alıntı:
Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı
Evet alabilirsiniz,
sonuçta yapacağınız bir evlilik olması yasal olarak yeterli, eşinizin eski eşiniz olup olmadığı yasada aranan bir koşul değildir.
Saygılarımla,
Çok sevindim teşekkür ederim.
Hakkın kötüye kullanılması kuralı çerçevesinde değerlendirmek gerekebilir.
Sayın Av. Tayfun Bey,
sözkonusu evlilik olduktan sonra hakkın kötüye kullanılması nasıl gündeme gelebilir.
Hayatta bizim düşündüğümüzden daha sık yaşanan bir durum bu aslında. Birçok örneği var. Ani kararlarla gereksiz yere evlilik sona erebiliyor. Çiftler sonradan hatalarını anlayabiliyorlar.
Hayatın değişik bir rengi aslında. Ben hakkın kötüye kullanımının gündeme gelebileceğini düşünmüyorum
selamlar,