Mal Beyanına İlave Bildirimde Bulunulması
İyi günler;
bir bankaya olankredi kartı borcumdan ötürü tarafıma gönderilen İlamsız Takiplerde Ödeme emrine istinaden gün içinde ilgili icra dairesine mal beyanında bulundum.mal beyanında bulunduktan bir süre sonra arkadaşımın evindeki bilgisarını değiştirmek (yenilediği) istemesiyle kullandığı bilgisayarı bana bedel ücretsiz) istemeden verdi. ve bende eve getirerek dünden bu yana kullanmaktayım.
sizlerden öğrenmek istediğim ise; eve henüz icra gelmediği için yasal olmayan bir duruma düşmemek amacıyla eve getirdiğim bu bılgisayarın verdiğim daha önceki mal beyanına ek olarak ilave bildirim yapılıp yapılmayacagı ve bedelsiz olarak aldığım için ne gibi bir adım atmam gerektiği konusunda bilgi alabilirmiyim.
ilginiz için sonsuz teşekkürler saygılarımla
Re: Mal Beyanına İlave Bildirimde Bulunulması
Sonradan edinilen malların veya gelir artışlarının bildirilmesi gerekliliği,borçlunun mal beyanında bulunurken hiç malı olmadığını veya yeterli malı olmadığını bildirmesi durumunda doğar.Borca yeter mal bildirdiyseniz bu ve benzeri değişiklikleri ilave bir bildirimle beyan etmenize gerek yok.
Alıntı:
sibelleman rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler;
bir bankaya olankredi kartı borcumdan ötürü tarafıma gönderilen İlamsız Takiplerde Ödeme emrine istinaden gün içinde ilgili icra dairesine mal beyanında bulundum.mal beyanında bulunduktan bir süre sonra arkadaşımın evindeki bilgisarını değiştirmek (yenilediği) istemesiyle kullandığı bilgisayarı bana bedel ücretsiz) istemeden verdi. ve bende eve getirerek dünden bu yana kullanmaktayım.
sizlerden öğrenmek istediğim ise; eve henüz icra gelmediği için yasal olmayan bir duruma düşmemek amacıyla eve getirdiğim bu bılgisayarın verdiğim daha önceki mal beyanına ek olarak ilave bildirim yapılıp yapılmayacagı ve bedelsiz olarak aldığım için ne gibi bir adım atmam gerektiği konusunda bilgi alabilirmiyim.
ilginiz için sonsuz teşekkürler saygılarımla
arkadasınızdan aldıgınız bilgisayar bagıslama sayılacaktır... kaldı ki mal beyanında bulunmussunuz bu durumda borca yeter mal bildirmis iseniz haciz geldiginde o mallar haczedilir ancak mallar borcu karsılamaya yetmez ise bu durumda bilgisayarda evde bulundugu icin haczedilebilir
ancak bu durumda bilgisayarın size ait olmadıgını arkadasınıza ait oldugunu kanıtladıgınız takdirde mal haczedilmez... benim size tavsiyem bilgisayarın arkadasınıza ait oldugunu belirten belge varsa elinizde bulundurmanız...
günaydın ilginiz ve değerli görüşleriniz için sonsuz teşekkür ederim.
bilgisayarın arkadaşıma ait olduğuna dair bir belge elimde bulunmamaktadır.Arkadaşım bilgisayarın ( 1998 yılı) eski olduğu için fatura ve benzeri dökümanlar kaybolduğunu söyledi.Bundan dolayı arkadaşımında bilgisayarı bana devrettiğine (bilgisayarı bedelsiz verdiğine dair ifadedeyle birlikte) dair imzalı bir belge almam halinde ile bu sorunun çözülme olanağının olup olmadığını öğrenebilirmiyim.
ilginiz için teşekkürler
saygılarımla
iyi çalışmalar
Sayın sibelleman,
Bilgisayarın size ücret mukabili veya ücretsiz yada karşılıksız devredilmiş olması haczedilme yönünden önem arz etmez.Her iki halde de bilgisayar sizindir.Bildirimde bulunduğunuz mallar borcunuzu karşılmazsa haciz sırasında bu bilgisayar da haczedilibilir.(Bilgisayarın size emanet olarak bırakılmadığı düşünülerek)
Saygılarımla....